Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2014

ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΖΟΠΙΑΤΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ... ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ...
αναδημοσιευση απο το http://www.crackhitler.com/04/ath-heroin/ 

Ο φίλος Χάρης τις προάλλες έχοντας τελειώσει την εργασία του και τρέχοντας προς το πλησιέστερο μπαρ για παγωμένη μπύρα έπιασε με την άκρη του ματιού κάποιους ναρκομανείς να βολοδέρνουν δίπλα στο μετρο Αμπελοκήπων, λίγα μέτρα απο το κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας. Ήταν αυτό ένα τυχαίο γεγονός, ή βρισκόταν μπροστά σε μια νέα πιάτσα;


Έχοντας ζήσει 6 (που στην πραγματικότητα φαίνονται για 100) χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, και με οδηγό όλες αυτές τις λίστες με τα καλύτερα bagels, burgers, mohitos, φαλάφελ και πάει λέγοντας, σκέφτηκα να φτιάξω μια λίστα με τα καλύτερα μέρη για να πάρεις ηρωίνη. Γνωρίζοντας πως ο δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν τα κονδύλια, το προσωπικό, και τη διάθεση να βοηθήσουν, αυτός ο οδηγός είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα για έναν εξαρτημένο από τα ναρκωτικά συμπολίτη μας.

Εκτός από τις σύριγγες. ΟΚ, αυτές είναι πιο χρήσιμες.

05 – Τοσίτσα

Κλασικό στέκι που γνώρισε ένδοξες ημέρες από το 2009 εως το 2011. Όσοι από τους παλιούς ναρκομανείς ζουν ακόμα αναφέρονται σε αυτό όπως οι 35αρηδες / 40αρηδες αναφέρονται στο +Soda των early 90s. Η Τοσίτσα τα είχε όλα: παγκάκια, δέντρα για σκιά και δροσιά, πεζοδρόμηση, ησυχία, θέα το Μουσείο, ένα περίπτερο σε απόσταση πιτσιλιάς αίματος, και κόσμο στη στάση για ψιλά. Περνώντας αργά το βράδυ από την Πατησίων με το αυτοκίνητο δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις αν εκεί γινόταν κάποιο πάρτι του Πολυτεχνείου ή αν απλά είχε έρθει κάποια καλή παρτίδα ηρωίνης. Όπως όλα τα πολύ hotspots στην Αθήνα, έτσι και η Τοσίτσα κάποια στιγμή ξεφούσκωσε. Σήμερα, τίποτα δεν θυμίζει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος καθώς τα πεζοδρόμια είναι καθαρά, κόσμος διασχίζει το στενό και ανυποψίαστες μητέρες πάνε βόλτα τα μωρά με τα καρότσια τους. Αυτή τη περίοδο ελάχιστοι χρήστες το επισκέπτονται αλλά είμαι σίγουρος πως περισσότεροι θα βρουν το δρόμο τους και αυτό το μέρος θα λάμψει ξανά.

04 – Καποδιστρίου

Εκεί πρέπει να είναι το ΟΚΑΝΑ ή κάποιο πολυιατρείο, γιατί οι χρήστες μαζεύονται έξω από ένα συγκεκριμένο κτίριο. Η κατάσταση είναι αρκετά θλιβερή γιατί η Καποδιστρίου είναι ένας από τους πιο άσχημους δρόμους στον πλανήτη. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι η συντροφικότητα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι εκεί. Όλοι μαζί μπορούν να μοιραστούν ιστορίες, απόψεις, τις σύριγγές τους, τα νέα τους. Επίσης δεν υπάρχουν επικριτικά μάτια, οι μόνοι πολίτες που παιρνούν από εκεί πάνε σε ένα φτηνό sexshopπου είναι παραδίπλα, ή στο ΙΚΑ, που σημαίνει έχουν περισσότερα προβλήματα από ότι ένας εθισμένος στην ηρωίνη.

03 – Σοφοκλέους

Αφού έκλεισαν το BarGuru και έριξαν την αντικειμενική αξία της περιοχής σε επίπεδα 1800, οι χρήστες μεταφέρθηκαν χαμηλά στη Σοφοκλέους. Στο δρόμο αυτό και λόγω παζαριών, κακοφτιαγμένων μαγαζιών και συνεχούς ροής πεζών γίνεται πάντα της πουτάνας οπότε φτάνοντας προς το τέλος τα μάτια σου έχουν κουραστεί τόσο από την προσοχή να μην πατήσεις κάποιο παιδάκι ή κάποιον σωματέμπορο που δεν παρατηρείς τους ανθρώπους που ξαπλώνουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο πεζοδρόμιο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Σοφοκλέους βρίσκεται στο νούμερο 3 αυτής της λίστας. Ο χρήστης εκεί είναι incognito. Στα συν ότι απέναντι βρίσκεται ένα κτίριο του δήμου Αθηναίων που κάθε μεσημέρι μοιράζει δωρεάν φαγητό, οπότε με τη δυστυχία να πιάνει κόκκινο ο χρήστης δεν νιώθει και τόσο άσχημα με τον εαυτό του.

02 – Αμπελόκηποι – Νέα είσοδος

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η στάση του μετρό Αμπελόκηποι αποτελεί ένα σημείο συνάντησης. Σε αρμονία με τις τάσεις των καιρών, προκειται ουσιαστικά για μια popupπιάτσα που τις καθημερινές υπολειτουργεί, μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο και να ξεκινήσει το πάρτι. Το μετρό με τους φιλικούς του υπαλλήλους, οι οποίοι όπως θα θυμούνται και οι παλαιότεροι από την Ομόνοια, είναι πάντα διατεθειμένοι να σπρώξουν με μια σκούπα ή με το πόδι κάποιον χρήστη σε μια δροσερή γωνία όπου το aircondition χτυπάει κατακούτελα, αποτελούν ένα μόνο από τους λόγους που ο χρήστης πρέπει να επισκεφτεί το σημείο αυτό. Το γεγονός πως ο σταθμός ακόμα και τα Σαββατοκύριακα είναι από τους πιο πολυσύχναστους στην Αθήνα δημιουργεί στον χρήστη μια αίσθηση πως ανήκει και αυτός στο κοινωνικό σύνολο, πως δεν είναι κάποιος παρίας που ο πολίτης δεν τον θέλει δίπλα του. Μπόνους το κτίριο της ΓΑΔΑ στα 100 μέτρα, το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως ο χρήστης είναι υπεράνω του συστήματος, καθώς τρυπάει το χέρι του με παράνομες ουσίες ακριβώς δίπλα από εκεί που βρίσκεται το μακρύ χέρι του νόμου.

01 – Πεδίο Άρεως

Σε μια πινακίδα στην είσοδο του Πεδίου αναγράφεται το έργο ανάπλασης και τα εκατομμύρια που κόστισε, και από κάτω με spray κάποιος έγραψε πως δεν θέλει την ανάπλαση. Χαρούμενοι έμειναν και οι δύο. Η ανάπλαση έγινε, αλλά είναι σαν να μην έγινε. Ο δήμος θα ήθελε το πάρκο να αποτελεί πόλο έλξης για παιδιά, οικογένειες, συνταξιούχους, αθλητές, τουρίστες. Αντί αυτού, στα παγκάκια του αράζουν επίδοξοι βιαστές, έμποροι και ναρκομανείς. Οι τελευταίοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση σε έναν πραγματικά όμορφο χώρο, χωρίς φασαρία ή αυτοκίνητα. Η θέα των εγκατελειμένων παιδικών χαρών δίνει την ευκαιρία σε κάποιους να αναπολήσουν τα χρόνια που πέρασαν, ενώ όσοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα να σκέφτονται μπορούν εκεί να δουν κάποιους συμβολισμούς. Τα συντριβάνια στο κέντρο του πάρκου ενδείκνυνται για καθαρισμό πληγών και δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Σε μια πόλη άσχημη και με ελάχιστο πράσινο, οι χρήστες είναι πραγματικά προνομιούχοι που έχουν στην αποκλειστική διάθεσή τους ένα πάρκο 277 στρεμμάτων.

Στην επόμενη λιγότερο κυνική λίστα, 10 social media tips για να πείσετε τους φίλους σας πως είστε πραγματικά σημαντικοί. 

http://www.crackhitler.com/04/ath-heroin/ 

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: