Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ-ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Του Γιάννη Πιτταρά
Επιταχύνει τις διαδικασίες για το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζελος με φόντο τόσο τις διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ, όσο και το ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων.
Είναι ενδεικτικό ότι την ημέρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην ΔΕΘ πραγματοποιώντας τη δική του εμφάνιση και την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει την πρώτη επίσημη κομματική διαδικασία, όπου θα αποφασιστεί και η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Την προσεχή Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Κάραβελ, θα συγκεντρωθούν περίπου 400 στελέχη απο ολόκληρη την επικράτεια που θα αποτελέσουν και τον πυρήνα του εγχειρήματος για την διεύρυνση του χώρου της Κεντροαριστεράς και θα εκλεγεί και η ομάδα που θα οργανώσει όλη τη δουλειά που χρειάζεται στο δρόμο προς το ιδρυτικό Συνέδριο.

Ήδη έχει αποφασιστεί το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπηθεί από όλα τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς και του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως επίσης από νυν και πρώην βουλευτές και εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλιστικό χώρο και τον αγροτικό κόσμο.
Είναι προφανές ότι το προσκλητήριο αφορά και τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ως εκλεγμένος βουλευτής αυτομάτως αποκτά δικαίωμα συμμετοχής.
Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι θα πράξει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αν θα επιμείνει στην μέχρι σήμερα στάση του να απέχει από κάθε κομματική διαδικασία, διαφωνώντας προεκλογικά με το εγχείρημα της Ελιάς, αλλά και μετεκλογικά με τα σχέδια της Χαριλάου Τρικούπη για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.
Από τις διαδικασίες της Κυριακής θα εκλεγεί η κεντρική γραμματεία που αποτελέσει και την ομάδα συντονισμού των δράσεων μέχρι το Συνέδριο, καθώς και επιμέρους ομάδες δράσεις που θα αναλάβουν την διοργάνωση επιμέρους πολιτικών εκδηλώσεων ανά την επικράτεια.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση της ανεξαρτητοποίησης του Σπύρου Λυκούδη και της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημητρης Καρυδης  τον χαρακτήριζε ως ένα "θετικό πρόσωπο" στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς, προσθέτοντας με νόημα ότι  «αυτή η συνεργασία, η συμπόρευση είναι χωρίς προαπαιτούμενα, αρκεί ο καθένας να σέβεται την ιστορία και τη διαδρομή του άλλου». 

http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: