Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει τα προβλήματα που υπήρχαν στα δρομολόγια των ΝΕΛ και «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ», ωστόσο σημειώνουν πως ο υπουργός Ναυτιλίας όφειλε να αναζητήσει τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Ανοικτή επιστολή-καταγγελία δημοσιοποίησε την Πέμπτη και απέστειλε και στον υπουργό Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η οποία συνήλθε έκτακτα προκειμένου να εξετάσει και να λάβει αποφάσεις για την ενέργεια του υπουργού που με απόφασή του κήρυξε έκπτωτες απο δυο επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές, την εταιρεία ΝΕΛ και τη θυγατρική της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ».


Η διοίκηση της ΠΝΟ διευκρινίζει οτι ολοι γνωρίζουν τα προβλήματα που υπήρχαν απο τις καθυστερήσεις και τις βλάβες των πλοίων των δυο εταιρειών, τονίζουν ομως οτι ο υπουργός, όφειλε να ενσκύψει επι της ουσίας της ολης κατάστασης για να αναζητήσει και να ανεύρει την πραγματική αιτία και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ολη αυτή ζοφερή κατάσταση και να φροντίσει για την σωστότερη λύση, προτίμησε ομως τον εύκολο δρόμο με την εξεύρεση των εξιλαστηρίων θυμάτων. «Κήρυξε έτσι έκπτωτες τις δυο εταιρείες, αφου άφησε να περάσει ολο το καλοκαίρι και να υποστούν και οι επιβάτες και τα νησιά πλείστες οσες ταλαιπωρίες και ταυτόχρονα να εκτεθεί και ολόκληρη η χώρα σε χιλιάδες τουρίστες» προσθέτουν.

Η ΠΝΟ καταγγέλει οτι «η δυναμική αυτή ενέργεια εντάσσεται στον ολο σχεδιασμό για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, οι οποίες κάθε άλλο παρά θα εξυπηρετούν το δημόσιο αγαθό της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και τα πραγματικά συμφέροντα των νησιωτών μας και θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με ασφαλή και άνετα πλοία, αλλά θα έχουν πρώτιστη επιδίωξη και αυτοσκοπό αποκλειστικά και μόνο την πραγματοποίηση κερδών».

Οι συνδικαλιστές ναυτεργάτες ανάμεσα στ' άλλα απαιτούν απο τον υπουργό την άμεση και πλήρη εξόφληση των επι μήνες καθυστερούμενων δεδουλευμένων αποδοχών των Ελλήνων ναυτικών οχι μόνο των πληρωμάτων των συγκεκριμένων εταιρειών αλλά και κάθε άλλης εταιρείας.
Εφημερίδα των Συντακτών

ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: