Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014

ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΖΗΤΑ Ο Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
Υπέρ της απεμπλοκής της χώρας από το ΝΑΤΟ τάχθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης  τον κάλεσε να πάρει σαφή θέση, μετά την τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, ο οποίος επικαλέστηκε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και το ΝΑΤΟ». Είχε προηγηθεί η ομιλία της Λιάνας Κανέλλη από το ίδιο κόμμα κατά του ΝΑΤΟ και την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία. 


Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε την Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους και εκφράστηκε υπέρ της απεμπλοκής της Ελλάδας, παραπέμποντας στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του, απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.

«Η Ελλάδα δεν επωφελείται, αλλά δεν επωφελείται ούτε η ανθρωπότητα. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να διαλυθεί. Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και προσέθεσε: «Μια υπεύθυνη κυβέρνηση στηριγμένη στον ελληνικό λαό πρέπει πραγματικά να βάλει μια διαδικασία απεμπλοκής από αυτήν τη σχέση που μόνο καταστροφικά αποτελέσματα έχει φέρει στη χώρα». 

«Θέλετε να κάνετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ, έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού» σχολίασε καυστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεύθυνη στάση. «Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να διαλυθεί γιατί γεννά πολέμους», είπε.

Επικίνδυνες για τη χώρα χαρακτήρισε τις απόψεις του ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα να αποχωρούσαμε σε μια ταραγμένη περίοδο όπως αυτή.

Την ενόχληση της κυβέρνησης για την επίμαχη συζήτηση στη Βουλή επέτεινε το γεγονός ότι αυτή έλαβε χώρα τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Γ.Μ.    IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: