Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2014

Ο ΟΗΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους αιτούντες άσυλο, κατηγορείται η Αυστραλία από τον ανώτατο επίτροπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πρίγκιπα Ζελντ Ραντ Αλ Χουσεΐν. Στην παρθενική του ομιλία προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έθεσε ερωτήματα για τη μεταφορά προσφύγων σε χώρες οι οποίες δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένες για να δεχτούν πρόσφυγες.


Ο ίδιος στιγματίζει την Αυστραλία όσον αφορά την πολιτική της αξιολόγησης των προσφύγων εκτός των υδάτων της, καθώς επίσης και για το ότι αναγκάζουν τα πλοιάρια που βρίσκουν στο ανοιχτό πέλαγος να γυρίσουν στον τόπο της εκκίνησής τους. Αυτό, υποστηρίζει, αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι είναι εκτεθειμένοι, όταν επιστρέψουν, στον κίνδυνο να φυλακιστούν και, ακόμη χειρότερα, να υποβληθούν σε βασανιστήρια.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι τόσο η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και της παρούσας έχουν αμαυρώσει σε διεθνές επίπεδο το πρόσωπο της Αυστραλίας και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  
 http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: