Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2014

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΛΟΜΠ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση με γκλομπ σε δημοσιογράφο που κάλυπτε εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Π. Φύσσα και ζητά παρέμβαση του υπουργού Προστασίας

Την απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ στη δημοσιογράφο Δήμητρα Κόκκορη, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία που διοργανώθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών.


Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η δημοσιογράφος κάλυπτε τις εκδηλώσεις για λογαριασμό του ertopen, όταν δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ: «Η συνάδελφος επέδειξε, μάταια όπως αποδείχθηκε, την δημοσιογραφική της ταυτότητα στους άνδρες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ήταν ο τραυματισμός του δεξιού της χεριού από χτύπημα «γκλομπ». Την ίδια ώρα άγνωστος από τον πρώτο όροφο παρακείμενης πολυκατοικίας απειλούσε την ίδια και άλλους πολίτες με ένα περίστροφο...».

Δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν, η ΕΣΗΕΑ ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει άμεσα ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αστυνομικοί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η ίδια στο Facebook σημείωσε μεταξύ άλλων: «...Δεν φοβάμαι τα ΜΑΤ, που παραλίγο να με κάνουν ηρωίδα και με χτύπησαν με γκλομπ, ενώ ήμουν στο έδαφος, κρατούσα την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ στο αριστερό χέρι και ούρλιαζα πως είμαι δημοσιογράφος. Η τρομοκρατία σας δεν θα περάσει...».


ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: