Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2014

«ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Ως πολίτες β' κατηγορίας αντιμετωπίζονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας οι άποροι συμπολίτες μας. Σύμφωνα με την καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ), πριν από μερικές μέρες το φαρμακείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας αρνήθηκε να δώσει τα φάρμακα Januvia και aprovel των 150 mg σε άπορο ασθενή, κάτοχο βιβλιαρίου Πρόνοιας, με το πρόσχημα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο συντονιστής του ΚΙΦΒ, Δημήτρης Σουλιώτης, ότι «δεν διαθέτει τα φάρμακα.

»Ο υπάλληλος του φαρμακείου στο αναφερόμενο νοσοκομείο αντί να ορίσει στον ασθενή τις επόμενες ημέρες κατά τις οποίες θα μπορούσε να του δώσει τα συγκεκριμένα φάρμακα ή τα φάρμακα με την αντίστοιχη ουσία, απέπεμψε με σκαιότητα τον ασθενή της Πρόνοιας. Στόχος; να γίνουν οικονομίες στον προϋπολογισμό!».

Ο ασθενής απευθύνθηκε στην προαναφερθείσα κοινωνική δομή για να εξασφαλίσει τα φάρμακά του, κι όπως εξηγεί ο κ. Σουλιώτης δεν είναι ο μοναδικός άπορος ο οποίος προσφεύγει στο κοινωνικό Ιατρείο του Βύρωνα για αυτό το σκοπό. Παρ' ότι το βιβλιάριο απορίας έχει την ίδια ισχύ με το βιβλιάριο του κάθε ασφαλισμένου πολίτη.

«Οι διοικητές - γκαουλάιτερ και η εκφυλισμένη διευθυντοκρατία των κρατικών νοσοκομείων καταργούν τα νομοθετημένα κοινωνικά δικαιώματα των απελπισμένων και άπορων συμπολιτών μας, με την ένοχη σιωπή, δυστυχώς, του συνδικαλιστικού κινήματος των νοσοκομείων, του προέδρου και της Διοίκησης του ΙΣΑ. Καλούμε το Κοινοβούλιο και το προοδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα στην υγεία να επέμβει.

»Η στέρηση φαρμάκων από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πόρο ούτε καμιά άλλη δυνατότητα να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακά τους, συνιστά άμεση απειλή για την υγεία και την ίδια τη ζωή τους. Οι πρωταγωνιστές της εγκληματικής αυτής πολιτικής πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα. Η «Ε» τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στο ζήτημα με εκτενές ρεπορτάζ.

ΝΤ. ΚΑΡ.  enet.gr

 ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: