Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014

ΧΟΥΝΤΗΣ: ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ...ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

«Να περιμένετε ονόματα» δήλωσε την Πέμπτη στον Βήμα 99,5 ο Νίκος Χουντής, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη περί ανάμειξης επιχειρηματιών και εκδοτών στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.«Να περιμένετε [ότι θα ειπωθούν ονόματα], παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης έδωσε ένα σημάδι αναζήτησης» είπε ο κ. Χουντής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «καταγγελίες υπάρχουν από άλλους θεσμικούς φορείς περί διαπλοκής ή τηλεφώνων που πέφτουν για τα φορολογικά πρόστιμα, όπως ο κ. Ρακιντζής». 

«Επομένως, να περιμένετε ονόματα» κατέληξε.


Την Τετάρτη, πρώτη μέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο 
εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε πως «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας έκδοτης μεγάλος ή μεσαίος ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου και να ακυρώσει ένα νόμο ή ένα πρόστιμο».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος ζήτησε ονόματα κάνοντας λόγο «είτε για μια βαριά κατηγορία είτε για μια βαριά συκοφαντία.

Το θέμα σχολίασε την Παρασκευή και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Δεν μπορεί να βγαίνει κανείς να κάνει τέτοιες καταγγελίες και να μην κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να λέει ονόματα» είπε στον Βήμα 99,5. «Ας βγουν ονόματα. Αλλιώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, για πολιτικό εντυπωσιασμό. Αν υπάρξουν ονόματα, να το κουβεντιάσουμε. Να δούμε τι συμβαίνει. Και αν έχει βάση η καταγγελία. 

»Όταν προκαλείται ευθέως ο ίδιος και μένει έτσι στη Βουλή και δεν λέει ονόματα, αυτό κάτι σημαίνει. Ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή ότι είναι έωλα ή ότι απλώς, στην προσπάθειά να εντυπωσιάσει όσους τον άκουσαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν του βγήκε» συνέχισε. 

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις που έκανε στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ: «Αν θέλει η αντιπολίτευση να καταρρεύσει η κυβέρνηση, δεν έχει παρά να κάνει μια πρόταση μομφής με τα στοιχεία που είπε ο κ. Δραγασάκης χθες και θα πέσει η κυβέρνηση τότε. »Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει βουλευτής αν αυτά τα πράγματα που ειπώθηκαν χθες θα εμφανιστούν με στοιχεία. Με αποδεικτικά στοιχεία, όμως, διότι όλοι στην Ελλάδα λέμε ότι η χώρα κυβερνιέται από την εποχή του Καποδίστρια έτσι. 

«Ο κόσμος, αν τυχόν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, θα πει ότι και η αντιπολίτευση συμμετέχει σ’ αυτόν τον κύκλο. Είναι τραγικό, άμα το σκεφτείτε, αυτό που ελέχθη χθες» συνέχισε. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: