Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑΣ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ενιαία ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων και νοικοκυριών ζητά τώρα η τρόικα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μετείχε στις σημερινές διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Για τις αρχές Νοεμβρίου μετατίθεται η ψήφισή του, εκτός - πάντα...- απροόπτου


Όπως ανέφερε, η νέα απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών ανατρέπει τον έως τώρα σχεδιασμό που ήθελε άμεση δημοσιοποίηση της ρύθμισης για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια» και σε δεύτερο χρόνο την επεξεργασία της ρύθμισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των φυσικών προσώπων.

Τώρα, πρόσθεσε, θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια και οι παράγοντες που θα ληφθούν υπ' όψιν για μια ρύθμιση - πακέτο και το πιθανότερο είναι το σχετικό πλαίσιο να καθυστερήσει περαιτέρω και να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας, στις αρχές Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αξιωματούχου ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά», αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επισημαίνουν ότι στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα πρέπει να «κουμπώνει» και το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών.

 ΑΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: