Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΣΟΚΟΣ-ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο τόπος "έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, τουλάχιστον για τα έτη που ακολουθούν", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην ομιλία του την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της ολομέλειας της Ιεραρχίας και πρόσθεσε ότι "απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα χρόνια εν μέσω των συνθηκών που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας".


Ανέφερε ότι "ο ρόλος μας και η θέση μας δεν είναι ασφαλώς να πολιτικολογούμε. Δε νοείται Εκκλησία ως θεσμός προσόμοιος των πολιτικών", ωστόσο υποστήριξε ότι "δεν δύναται ωστόσο και να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα".

Επιμένοντας στην "απαίτηση" για "πολιτική ενότητα", δήλωσε ότι χωρίς τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, "γεγονός που θα οξύνει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας".

Παράλληλα, είπε πως η Εκκλησία "οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες του λαού στα αυτιά των κυβερνώντων, έχουμε την αποστολή να μαρτυρούμε στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών όταν αυτές ενεργούν σε βάρος του λαού ή ερήμην του".

Τέλος, διέβλεψε "ότι τα επόμενα έτη θα είναι δύσκολα. Χρειάζεται καθείς εξ ημών να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να επιδείξει ωριμότητα και διάθεση για συνεργασία. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάληξη μπορεί να αποβεί ολέθρια και αντί της εξόδου από την κρίση να οδηγηθούμε σε απευκταίο τέλμα". Αυγή 

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: