Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2014

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Την μετεγκατάσταση του 56ου Δημοτικού Σχολείου Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στο 32ο Δημοτικό Σχολείο, με απώτερο στόχο το κλείσιμό του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στις αρχές Οκτωβρίου 2014 με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας ζητάει: "Να διερευνηθεί μεταφορά της σχολικής μονάδας (του 56ου Δημ. Σχολείου). Προτείνεται η διερεύνηση διάθεσης αιθουσών ή συστέγαση και λειτουργία στον ίδιο χώρο, σε διπλή βάρδια. Δηλαδή προτείνει το 56ο Δημοτικό Σχολείο που έχει 100 μαθητές, να συστεγαστεί στο 32ο Δημοτικό Σχολείο που έχει 199 μαθητές. Και επειδή γνωρίζει πως δεν υπάρχουν αίθουσες στο 32ο Δημοτικό Σχολείο προτείνει διπλοβάρδια!!!».


Η Ομοσπονδία αναφέρεται και στις σοβαρές ευθύνες του ΔΣ του Χατζηκυριάκειου, το οποίο από το 2012 «ζητάει τη μεταφορά του 56ου Δημοτικού Σχολείου σε "άλλη τοποθεσία", επικαλούμενο λόγους ασφαλείας των μαθητών, με την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης των ζημιών του κτιρίου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "το 56ο Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται και φιλοξενείται προσωρινά σε παραχωρηθέντα άνευ ανταλλάγματος χώρο, στον περίβολο του κεντρικού κτιρίου"».

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα που εκφράστηκαν ομόφωνα στις πολυπληθείς γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων, όπου ομόφωνα αποφάσισαν ότι «δεν επιτρέπουμε μετεγκατάσταση του 56ου Δημοτικού Σχολείου στο 32ο Δημοτικό ή όπου αλλού και δεν επιτρέπουμε να κλείσει το 56ο Δημοτικό Σχολείο».   
http://www.902.gr/

 ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: