Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2014

ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

Βομβιστής αυτοκτονίας αιματοκύλισε σχολείο της πολιτείας Γιόμπε στη βορειοανατολική Νιγηρία ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές. Τουλάχιστον 48 μαθητές νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο δραματικός απολογισμός της επίθεσης στο γυμνάσιο και λύκειο αρρένων, όπου επικράτησαν σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για το αιματοκύλισμα, ωστόσο είναι σαφές πως φέρει τη σφραγίδα της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ η οποία συνεχίζει την εκστρατεία τρόμου στη βόρεια Νιγηρία με τα σχολεία να αποτελούν εκ των βασικών στόχων της.


Στρατιώτες έσπευσαν στο σχολείο στην πόλη Πότισκουμ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Γιόμπε, αλλά τους κυνήγησαν με πέτρες πολίτες εξαγριωμένοι με την αποτυχία του στρατού να θέσει τέλος σε πέντε χρόνια βίας της Μπόκο Χαράμ -η ονομασία της οποίας σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία».

Επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη είχε στοιχίσει τη ζωή 30 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

Στην επίθεση της Δευτέρας, ο καμικάζι ανατινάχθηκε τη στιγμή που 2.000 μαθητές είχαν συγκεντρωθεί πριν την έναρξη των πρωινών μαθημάτων για να ακούσουν το εβδομαδιαίο διάγγελμα του διευθυντή του γυμνασίου και λυκείου αρρένων.

Επιζώντες δήλωσαν πως ο βομβιστής φορούσε σχολική στολή και φαίνεται πως είχε κρύψει στα εκρηκτικά μέσα σε σχολικό σακίδιο πλάτης.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μαρτυρίες στο νεκροτομείο έχουν μεταφερθεί 48 σοροί και όλοι οι νεκροί φέρεται να είναι μεταξύ 11 και 20 ετών.

Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν ότι δεκάδες μαθητές έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους παιδιά που φέρουν σοβαρά τραύματα και ορισμένα χρειάζεται να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό.

Η πολιτεία Γιόμπε έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μαζί με άλλες δύο πολιτείες, στο πλαίσιο των προσπαθειών του στρατού να αντιμετωπίσει την Μπόκο Χαράμ.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: