Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 29 ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για τους 29 μικρούς μετανάστες που βρέθηκαν στο πλοίο Baris και παραμένουν, υπό την εποπτεία των αρχών, στην Ιεράπετρα.
Παρ’ όλο που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή ώστε να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν τα μικρά αυτά παιδιά σε διάφορες κοινωνικές δομές, ωστόσο η δική τους περίπτωση θεωρείται πολύ περισσότερο περίπλοκη.
Πρωταρχικός στόχος είναι να διευκρινιστεί αν υπάρχουν ανάμεσα στο πλήθος των μεταναστών συγγενείς τους, ή που βρίσκονται οι βιολογικοί τους γονείς για να κινηθούν οι διαδικασίες επιστροφής των παιδιών στις οικογένειές τους.


Έτσι, η Δευτέρα θεωρείται μέρα καθοριστικής σημασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη των μικρών παιδιών, όπως αναφέρει το Cretapost.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν από κοινωνική δομή ή δομές, προκειμένου πέρα από τα προφανή, όπως σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια, να καταβληθεί προσπάθεια για ψυχολογική στήριξη. http://news247.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: