Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Απέδωσαν κάρπους οι συναντήσεις που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής η αντιπροσωπεία των σύρων προσφύγων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελο Συρίγο, και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.


Οι σύροι πρόσφυγες κατέθεσαν στον κ. Συρίγο κατάλογο με 603 ονόματα για παραχώρηση ασύλου.

Οι πρώτοι 50 αποχώρησαν από την πλατεία, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε δομές του Δήμου Αθηναίων.

Το Σαββατοκύριακο θα τακτοποιηθεί η μετακίνηση και των υπολοίπων.


Εν τω μεταξύ, πρόσκληση προς τους άλλους δημάρχους της Αττικής, απευθύνει ο Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σύρων προσφύγων. Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκινά επαφές με άλλους δημάρχους της Αττικής προκειμένου να εξευρεθούν και άλλοι χώροι προσωρινής στέγασης. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου -οπότε είχε τεθεί το θέμα και στο οποίο είχε παραβρεθεί ομάδα προσφύγων με τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ- ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός δήλωσε ότι οι δήμοι της Αθήνας στους οποίους έχει επιλεγεί δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα προσφέρουν άμεσα θέσεις, από τη στιγμή που το αποφασίσουν οι πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι δεν επανήλθε η αρχική πρόταση της Εκκλησίας -την οποία είχε κοινοποιήσει ο κ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- για παραχώρηση από την πλευρά της Εκκλησίας δικής της πολυκατοικίας στην περιοχή της Κυψέλης. Δεν υπήρξε επικαιροποίηση της πρότασης, μετά από επιστολές που απεύθυναν επιτροπές κατοίκων προς τον αρχιεπίσκοπο, αλλά και σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη.
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: