Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Υπουργοί Εξωτερικών από 22 χώρες συναντώνται την Πέμπτη στο Λονδίνο με επίκεντρο το συντονισμό των κινήσεών τους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS).

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός διεξάγει από τον Αύγουστο αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών, ωστόσο ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Φίλιπ Χάμοντ επέμεινε εν όψει της συνόδου πως πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.


Μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι οι χώρες αναζητούν τρόπους για να φρενάρουν τη στρατολόγηση νέων μελών, να μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση της οργάνωσης και να αποκρούσουν το «αφήγημα» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν επίσης στο Λονδίνο την παροχή μεγαλύτερης στρατιωτικής συνδρομής σε όσους μάχονται το Ισλαμικό Κράτος επί του εδάφους, καθώς και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα θύματα της εκστρατείας των τζιχαντιστών.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών στη Γαλλία έχουν αυξήσει περαιτέρω την πολιτική πίεση στις κυβερνήσεις για ορατά αποτελέσματα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνει το BBC.

Πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για να συμπροεδρεύσει με τον Φίλιπ Χάμοντ της διάσκεψης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι εξτρεμιστές ελπίζουν ότι με αυτού του είδους τις επιθέσεις θα διαλύσουν τη συμμαχία.

«Αλλά στην πραγματικότητα, οι πράξεις τους έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μας φέρνουν κοντά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» υπογράμμισε.

Η Europol εκτιμά ότι έως και 5.00ο Ευρωπαίοι πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να προσχωρήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Χιλιάδες άλλοι έχουν φτάσει στο πεδίο της μάχης για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές από αραβικές και μουσουλμανικές χώρες.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: