Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΝΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Ανοιχτή επιστολή προς το Διοικητή του ΠΑΓΝΗ από τους εργαζομένους προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται πλεον να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και καλώντας τους εργαζομένουν να σταματήσουν να βάζουν πλάτη για τη λειτουργεία του νοσοκομείο χωρίς να έχουν αντίκρυσμα: 

Κύριε Διοικητά,
                                                                                                                                            

            Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015, στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου, προβλέπει σημαντικά μειωμένες δαπάνες για την Υγεία το 2015, σε σχέση με τις ήδη μειωμένες του 2014, κατά 12%.  Η κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων μειώθηκε κατά 22,8%, δηλαδή από. 1,450 δις το 2014 σε 1,118 δις το 2015.  Η μείωση για το νοσοκομείο μας είναι της τάξης του 11,8% και σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης αρκετά μεγαλύτερη.  Πέρα από τη μείωση όμως της κρατικής επιχορήγησης αρκετά μειωμένο είναι και το κονδύλι εφημεριών των γιατρών κατά 5,5% ενώ για τους λοιπούς εργαζόμενους, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό δεν προβλέπεται ούτε ευρώ για υπερωριακή αποζημίωση. Με τις συνεχείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων χωρίς καμία νέα πρόσληψη, οδηγείται το νοσοκομείο σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αυξάνοντας την ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση. 

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι υπό αυτές τις συνθήκες το ΠαΓΝΗ θα αναγκαστεί να αναστείλει λειτουργία τμημάτων και κλινικών ή να περιορίσει τη δραστηριότητά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και το λαό του νησιού μας.  Σας υπενθυμίζουμε ακόμα ότι, παρά τις υποσχέσεις σας, τμήμα της υπερωριακής αποζημίωσης 162 εργαζομένων του νοσοκομείου μας από το 2012 μένει απλήρωτο αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να προσφύγουν ακόμα και δικαστικά για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες μένει απλήρωτη η υπερωριακή εργασία των εργαζομένων για το 2014.

Το Δ.Σ. του Σωματείου σας ενημερώνει ότι δεν θα δεχτεί πλέον οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτοι, δεν θα δεχτεί να τους επιβάλλουν υπερωριακή απασχόληση οι υπηρεσίες επικαλούμενες διαρκώς έκτακτες ανάγκες.  Θα προστατεύσει τους εργαζόμενους με κάθε συνδικαλιστικό ή ακόμα και νομικό μέσο. Επίσης, δεν θα δεχτούμε πλέον τη διαχείριση των ελλείψεων προσωπικού με τεχνάσματα τύπου λειτουργίας τμημάτων-υπηρεσιών (για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι) σαν απογευματινή ιδιωτική λειτουργία επιβαρύνοντας τους ασθενείς και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό ή να καλύπτονται βάρδιες με το εφεύρημα του standby (on call).

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μη δεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, να μη βάζουν πλάτη για να καταργηθεί ό,τι είχε κατακτηθεί με θυσίες και αίμα, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και σε πιέσεις για εργασία χωρίς αμοιβή, για δουλειά 16 ωρών, για εβδομαδιαίο πρόγραμμα χωρίς ρεπό.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο για όλους. Διεκδικούμε:

- να καταργηθούν όλες οι πληρωμές από τους ασθενείς στην Υγεία.

- αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας.

- ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. 
http://www.cretalive.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: