Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2015

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»

Κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της χώρας πλήθος πολίτες και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα ζήτημα των πλειστηριασμών κάνουν πράξη το σύνθημά μας “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” καμία πρώτη κατοικία να μην εκπλειστηριάζεται για οφειλές είτε προς τράπεζες, είτε προς το δημόσιο.


Χθες στο ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών και απέτρεψε πλειστηριασμούς κατοικιών. Ήταν όλοι εκεί, οι συλλογικότητες Πλειστηριασμοί STOP, Συντονισμός συνελεύσεων Αττικής, Δεν πληρώνω, ΑΛΑΝΥΑ, η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι μαχητικές απολυμένες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, εκπρόσωποι των δήμων Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας που σταθερά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.
Είμαστε πολλές και πολλοί και γι' αυτό και αισιόδοξοι/ες στον αγώνα για:

Αναστολή όλων των πλειστηριασμών (κατοικία, επαγγελματική στέγη, δευτερεύουσα κατοικία, κ.λπ.) αξίας έως 350.000 ανά περίπτωση για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι να αποκατασταθούν οι εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οριστική και πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας τρέχουσας εμπορικής αξίας έως 350.000 ευρώ.

Οριστική διαγραφή των τραπεζικών χρεών των μακροχρονίως ανέργων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Κούρεμα των τραπεζικών δανείων κατά το ποσοστό της απομείωσης της εμπορικής αξίας των υποθηκευμένων-προσημειωμένων ακινήτων και του ποσοστού απώλειας των εισοδημάτων τους.

Διατήρηση του υπάρχοντος κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Νομική θωράκιση των υπερχρεωμένων πολιτών έναντι του ξεπουλήματος και της εκχώρησης των δανεικών υποχρεώσεών τους σε ξένες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους.

Αποκατάσταση της νομιμότητας στις τραπεζικές συναλλαγές, κατάργηση όλων των καταχρηστικών όρων εις βάρος των δανειζομένων.

Οριστική διαγραφή του υπολοίπου του χρέους μετά και τον εκπλειστηριασμό του υποθηκευμένου-προσημειωμένου ακινήτου.

Εναρμόνιση της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας όλων των ακινήτων.

Ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

LEFT.GR
ΠΡΕΖA TV
15-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: