Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2015

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για Κύθηρα- Αντικύθηρα-Κίσσαμο το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς το δρομολόγιο έγινε με πέντε ώρες καθυστέρηση. Και αυτό γιατί -όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας- το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ) που ήταν να ταξιδέψει, αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή από το «Άγιος Γεώργιος», το οποίο μετονομάστηκε σε «Παναγία της Τήνου» της εταιρείας «Ventouris Sea Lines». 


Έτσι χρειάστηκε να γίνει αλλαγή ναυτολογίου και αμέσως μετά έκτακτη επιθεώρηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε θέματα ασφάλειας. Και όλα αυτά χωρίς να έχει ενημερωθεί όπως θα έπρεπε το υπουργείο αλλά και οι επιβάτες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέρος του πληρώματος του «Άγιος Γεώργιος» βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας, αλλά δόθηκαν στους ναυτικούς κάποια χρήματα ώστε να σταματήσουν την επίσχεση.        

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, την αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» από το πλοίο «Άγιος Γεώργιος»  στη γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η δρομολόγηση του νέου πλοίου, σε ώρες που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, είναι δείγμα της αυθαιρεσίας με την οποία έχουν μάθει ορισμένοι να λειτουργούν, χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως πρόβατα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα αναγκαία, ώστε οι ψηφοφόροι να μπορέσουν χωρίς προβλήματα να προσεγγίσουν τα νησιά και να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο εκλογικό τους δικαίωμα. «Η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δημόσιου φορέα παροχής ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αποτελεί σήμερα τη μόνη αξιόπιστη λύση για ένα ακτοπλοϊκό δίκτυο βιώσιμο, που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των νησιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.       
Χριστίνα Παπασταθοπούλου
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: