Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών έβαλε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως μέλη της δύο υπήκοοι Μολδαβίας, ένας 49χρονος και μία 23χρονη, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα, τρεις γυναίκες και δύο άντρες, ως συνεργοί τους.


Οπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα εντόπιζε αλλοδαπές στις χώρες προέλευσής τους. Με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στην Ελλάδα για να εργαστούν, τα μέλη του αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις μετέφεραν. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, να εκδίδονται σε ελληνικά ξενοδοχεία και οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.
  
Ειδικότερα, ο 50χρονος συλληφθείς, από κοινού με 27χρονη ομοεθνή του που αναζητείται, έπεισαν 25χρονη Μολδαβή να μεταβεί στη χώρα της σε ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο θα κανόνιζε τη «νόμιμη» μεταφορά της στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενούνταν στο σπίτι 60χρονης, η οποία επίσης αναζητείται.

Κατά την άφιξή της στην Αθήνα, την 25χρονη παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι αρχικά τη μετέφεραν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της. Εκεί ο 50χρονος, με την άσκηση σωματικής βίας, απειλές για τη ζωή της και εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις, προσπαθούσε να κάμψει τις αντιδράσεις της.

Σε έρευνα στην κατοικία των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δελτίο ταυτότητας τρίτου προσώπου, τρία τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις, έξι κινητά τηλέφωνα και 770 ευρώ.

Στην 25χρονη από τη Μολδαβία-θύμα της εγκληματικής οργάνωσης παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Με τη δικογραφία σε βάρος τους -για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, απλή σωματική βλάβη, βιασμό, αρπαγή και απειλή- οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: