Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΗ #CharlieHebdo

Γιγάντια η κινητοποίηση για τη σύλληψη των δολοφόνων του Charlie Hebdo: Οι δράστες κρατούν όμηρο μέσα σε κτίριο μικρής επιχείρησης στις παρυφές του βόρειου Παρισιού, περικυκλωμένοι από πάνοπλες ομάδες της αστυνομίας, που έχει ως προτεραιότητα να «ανοίξει διάλογο» με τους ενόπλους.


Οι δύο ένοπλοι έχουν μείνει ταμπουρωμένοι για ώρα ταμπουρωμένοι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Κοντινά σχολεία άρχισαν το απόγευμα να εκκενώνονται. Οι δύο δράστες, βαριά οπλισμένοι, έχουν ταμπουρωθεί σε κτίριο τυπογραφείου στο Νταμαρτέν -αν- Γκελ, στις παρυφές του Παρισιού, κρατώντας έναν όμηρο. H εισαγγελία διέψευσε ότι νωρίτερα, σε ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε προηγηθεί, είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Δύο διάδρομοι τροχοδρόμησης του κοντινού Σαρλ ντε Γκωλ έχουν κλείσει ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα με τα αστυνομικά ελικόπτερα που πετούν πάνω από την περιοχή της ομηρίας.

Η αστυνομία είχε τηλεφωνική επαφή με τους δράστες και προτεραιότητα, κατά το υπουργείο Εσωτερικών, είναι να «ανοίξει διάλογος». Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επισήμως πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι οι ένοπλοι είναι όντως τα αδέλφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στο περιοδικό, που στοίχισε τουλάχιστον 12 ζωές.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια «είναι έτοιμα να πεθάνουν ως μάρτυρες». Σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία της περιοχής.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: