Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ JE SUIS CHARLIE

Ενωμένοι κάτω από το σύνθημα «Je Suis Charlie» χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν με αναμμένα κεριά και πλακάτ στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού και σε μεγάλες γαλλικές πόλεις υψώνοντας φωνή αλληλεγγύης στο περιοδικό Charlie Hebdo. 


Διαδηλώσεις-φόρος τιμής στα θύματα πραγματοποιούνται επίσης στην πλατεία του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, καθώς και έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην ιταλική πρωτεύουσα.   
Έπειτα από κάλεσμα συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων οι Γάλλοι κατέκλυσαν την Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία του Charlie Hebdo.Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ και  φορούσαν μαύρα αυτοκόλλητα που έγραφαν «Je Suis Charlie» (Είμαι Charlie) διαδηλώνοντας υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, της σκέψης και της έκφρασης.

Κάποια από τα πανό στη συγκέντρωση του Παρισιού έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή του Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς σκιτσογράφους της εφημερίδας.

«Είναι δραματικό ότι αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Σε λίγο, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πια να μιλούν. Θα πρέπει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους» είπε η Μπεατρίς Κανό κρατώντας στα χέρια της τελευταίο φύλλο της Charlie Hebdo.

«Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή» έγραφε ένα από τα πανό στα χέρια του πλήθους. in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: