Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Για ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε τον Σεμπάστιαν Ναγιάρ ο Πάπε Εμπόου μετά την αναμέτρηση του Πανθρακικού με την Κέρκυρα (1-0), με τον Καμερουνέζο αμυντικό να λέει ότι ο μέσος των Φαιάκων τον αποκάλεσε νέγρο και μαϊμού!

"Αυτά δεν είναι καθόλου καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Ήρθε και με πλησίασε το νούμερο οκτώ της Κέρκυρας (σ.σ. Σεμπαστιάν Ναγιάρ) και με αποκάλεσε νέγρο και μαϊμού.


Σ΄ ένα παιχνίδι που το είδε κόσμος στο γήπεδο και παιδιά στην τηλεόραση, αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι η τελευταία φορά που μιλά έτσι. Δεν πρέπει να γίνει ξανά κάτι τέτοιο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Από την πλευρά μου αυτό δεν είναι αποδεκτό", δήλωσε ο στόπερ της ομάδας της Κομοτηνής στην κάμερα της NOVA.

Βέβαια, κάτι τέτοιο διέψευσε ο 26χρονος άσος της Κέρκυρας, ο οποίος ανέφερε τα εξής: "Εχω φίλους όπως ο Ντιόγκο και ο Φάμπιο. Δεν είμαι ρατσιστής. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους και δεν αποκάλεσα μαϊμού τον αντίπαλό μου.

Δεν συνέβη τίποτε στη φάση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Εμπόου. Επάνω στο παιχνίδι ότι έγινε, αυτό μόνο. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με τον Εμπόου, να λυθεί η παρεξήγηση".

Για το θέμα μίλησε και ο προπονητής του Πανθρακικού, Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος σχολίασε: "Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο Ναγιάρ, από τη στιγμή που μιλά έτσι. Πιστεύω τον παίκτη μου. Αυτός είναι ο καλύτερος στόπερ στη Super League.

Σέβομαι όλους τους παίκτες, αλλά ο Εμπόου και σαν άνθρωπος είναι άριστος. Δεν είναι σωστό να μειώνεις έναν επαγγελματία, έναν άνθρωπο που παίρνει δέκα σε όλα. Δεν είναι σωστό να προσπαθείς να τον μειώσεις. Αυτός βγήκε κερδισμένος σήμερα. Στο ποδόσφαιρο λέμε όχι στον ρατσισμό".

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, επεσήμανε τα εξής: «Καταδικάζω το γεγονός, αν έχει γίνει. Γνωρίζω το ήθος του Ναγιάρ. Οσο καιρό είναι στην ομάδα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι αρνητικό».

«Έχουμε κι εμείς έγχρωμο ποδοσφαιριστή στην Κέρκυρα. Θα πρέπει, πάντως, να επιληφθώ επί του θέματος για να έχω πλήρη άποψη».

skai
ΠΡΕΖA TV
15-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: