Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

ΔΝΤ: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΗΓΕΙ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2016

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ παραμένει ως έχει μέχρι τον Μάρτιο του 2016, εκτός εάν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει τη διακοπή του και αιτηθεί άλλο (πρόγραμμα), που θα βρίσκεται στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγει τώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους της, δήλωσε πηγή στην Ουάσιγκτον υπό καθεστώς ανωνυμίας.  

Διευκρινίστηκε, όμως, ότι γενικά τα προγράμματα του Ταμείου εμπεριέχουν χρηματοδότηση, υποχρεώσεις (άρα μέτρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση μη εφαρμογής) και επιτόπου επιθεωρήσεις. Σύμφωνα με την πηγή, όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της «είναι οικογενειακή υπόθεση», ενώ υπογραμμίστηκε εμφαντικά ότι το ΔΝΤ δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παράλληλα αρνήθηκε κάθε τοποθέτηση για την απόρριψη εκ μέρους της Γερμανίας της ελληνικής πρότασης πριν αυτή καν εξεταστεί από το Euro Working Group και τόνισε ότι «όλα αυτά είναι θέματα μικροπολιτικής, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το ΔΝΤ».
Προηγουμένως, στη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Ταμείου, ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ λήγει τον Μάρτιο του 2016. Τα δύο προγράμματα, το ευρωπαϊκό και του Ταμείου, «είναι διαφορετικά, αν και συνδέονται μεταξύ τους», διευκρίνισε, επειδή πολλοί «μπερδεύονται» πως είναι ένα και το αυτό πρόγραμμα.
Προσαρμογή
Σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», ότι, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες που έχουν προγράμματα, έτσι και για την Ελλάδα αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Πρόσθεσε όμως ότι η «ευελιξία» αυτή εξετάζεται στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων.
Ο εκπρόσωπος «βομβαρδίστηκε» με ερωτήσεις για τη χώρα μας και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για επέκταση του προγράμματος του ΔΝΤ, διότι δεν λήγει, όπως το ευρωπαϊκό, αρνούμενος να δημοσιοποιήσει τη θέση του για τη νέα πρόταση της Αθήνας προς τους Ευρωπαίους. Η πρόταση έχει φτάσει και στο Ταμείο και εξετάζεται προσεκτικά, είπε ο κ. Ράις, ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχουν λάβει αίτημα από την Αθήνα για νέο πρόγραμμα προς αντικατάσταση του σημερινού.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: