Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11, 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δραματικά ανεβαίνει ο αριθμός όσων εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά της Λαμπεντούζα στο τελευταίο περιστατικό με τα φουσκωτά μεταναστών: Μαρτυρίες διασωθέντων υποστηρίζουν ότι στα δύο σκάφη βρίσκονταν περίπου άλλα 300 άτομα.

Μέχρι στιγμής, είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος 29 ατόμων που είχαν περισυλλεχθεί αλλά πέθαναν από υποθερμία πάνω σε σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής.


Σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 μετανάστες και πρόσφυγες, έπειτα από επικοινωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων.

Τα τρία πλοία, είχαν το καθένα από περίπου 100 ανθρώπους, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων από τα δύο πλοία. 

Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από τα πλοία. Τα δύο είχαν φύγει από τη Λιβύη πριν από μερικές μέρες, μαζί με ακόμη ένα, από το οποίο διασώθηκαν περίπου 105 άτομα την Κυριακή κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επί θεμάτων της νότιας Ευρώπης, η οποία βρισκόταν στη Λαμπεντούζα την Τετάρτη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως από τους εννέα διασωθέντες, ο μικρότερος ήταν μόλις 12 ετών.

ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: