Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

Επιπρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό προς την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, ετοιμάζεται να στείλει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως προκύπτει από άρθρο που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με αφορμή τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων και των δυνάμεων του Κιέβου στα ανατολικά της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εξέφρασαν την προθυμία τους να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο αποστολής «αμυντικών όπλων» και εξοπλισμού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων, η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις είναι επίσης διατεθειμένη να επανεξετάσει τις αντιρρήσεις που έφερε για την αποστολή τέτοιου είδους βοήθειας.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι 8 πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρόκειται να εκδώσουν σήμερα μια ανεξάρτητη έκθεση στην οποία παροτρύνουν την Ουάσινγκτον να αποστείλει «αμυντικά» όπλα και εξοπλισμό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης.

Οι μάχες αναζωπυρώθηκαν την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία καθώς ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες έκαναν χρήση του πυροβολικού προκειμένου να απωθήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις από ένα στρατηγικά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο, μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών.  
http://902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: