Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «ΆΜΕΣΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

Αναμενόμενη χαρακτήρισε μιλώντας στο Κόκκινο ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, τη μη εξεύρεση λύσης στο χθεσινό Εurogroup. «Η μια πλευρά επέμεινε στη παράταση του προγράμματος και η δική μας αναζητούσε τη πρόταση-γέφυρα, δεν καλύφθηκε η απόσταση χθες το βράδυ, περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών σήμερα που θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα πριν οδηγηθούμε σε μια λύση τη Δευτέρα» πρόσθεσε.  



  

Προανήγγειλε την άμεση υλοποίηση μιας εκ των πρώτων δεσμεύσεων της κυβέρνησης που αφορά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. «Θέλουμε ενα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με καθαρούς και μόνιμους κανόνες, οι σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια μετά απο διαγωνισμό και οι συχνότητες έχουν τίμημα» τόνισε ο Γ. Σταθάκης. 

Σχετικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων τόνισε πως ήδη συντάσσεται πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο τα στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά και κάτω απο το όριο της φτώχειας θα μεταφερθούν απο τις τράπεζες σε δημόσιο τομέα και απο εκεί και πέρα θα αναπροσαρμόσει τα δάνεια στα πραγματικά εισοδηματικά δεδομένα. Ανάλογη σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι και η αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κανόνες και αλλαγή του νόμου Δένδια. 

Ο Γ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα εκτός απο περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος παραπέμποντας στις αποφάσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων. 

KOKKINO

ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: