Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2015

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ή ΑΒΑΒΑ;

ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;
Η επανεκκίνηση της οικονομίας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης εξέτασε με τον κ. Σάλλα ζητήματα που άπτονται της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας και ειδικά θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.


Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σάλλας έχει τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της επίλυσης του προβλήματος των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», δηλαδή των δανείων σε καθυστέρηση, με τρόπο που δεν θα ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος έχει δώσει βαρύτητα στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, έχοντας υποστηρίξει πως είναι ένας κρίσιμος παράγων που θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Σημειώνεται πως η τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα αποτελεί για την Τράπεζα Πειραιώς προτεραιότητα και στη βάση αυτή έχει αναλάβει δράσεις όπως η «συμβολαιακή γεωργία», η οποία συμβάλει στον εξορθολογισμό όλου του συναλλακτικού κυκλώματος και τη διασφάλιση ρευστότητας, από τον παραγωγό μέχρι την βιομηχανία αγροτικών προϊόντων.

Θ.Κ.
 IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: