Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ Η «FRAPORT» - «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων «Fraport» αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο «Ρόιτερς». Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Boersen-Zeitung», ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης πως η «Fraport» πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.


Ο Τσάισανγκ δήλωσε πως η «Fraport» αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί τον Οκτώβρη. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρεία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική «Κοπελούζος».

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Τσάισανγκ στην εφημερίδα «Boersen-Zeitung». «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, δήλωσε ο Τσάισανγκ. Αλλά μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, είπε.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν, είπε. Η «Fraport» αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ, συμπλήρωσε. 
902.gr


ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: