Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

ΓΑΛΛΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ HSBC

Οι Γάλλοι δικαστικοί, στους οποίους είχε ανατεθεί η προανάκριση για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης στις οποίες εμπλέκεται η θυγατρική της τράπεζας HSBC στην Ελβετία, ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για ενδεχόμενες δίκες, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές προσκείμενες στη διαδικασία.

Η HSBC παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η ελβετική θυγατρική της παρέβη τους κανόνες και  βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ καθώς και με άλλη μια από το βρετανικό κοινοβούλιο, μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία βοήθησε πελάτες της να αποκρύψουν πόρους ύψους εκατομμυρίων δολαρίων ως το 2007.
Οι γαλλικές δικαστικές αρχές έθεσαν την ελβετική θυγατρική της HSBC υπό επίσημη έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε μία πηγή και πρόσθεσε ότι οι εισαγγελείς έχουν τρεις μήνες αν θέλουν το πιστωτικό ίδρυμα να προσαχθεί σε δίκη.
Σε φοροαποφυγή με τη βοήθεια της HSBC Private Bank φέρονται να ενέχονται περίπου 3.000 Γάλλοι φορολογούμενοι. Διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων πελατών της ελβετικής τράπεζας βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, και 62 βρίσκονται στο στάδιο της τελικής τους προετοιμασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.  
http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: