Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015

ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ...ΜΕΣΩ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT

ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΠΑΜΕ; 
Στις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί «σκανδαλώδους εξαγοράς» του Ελληνικού απάντησε η Lamda Development, τονίζοντας πως ο κ. Λαφαζάνης αγνοεί «μια καθ' όλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τελεί υπό την αμετάκλητη απόφαση /έγκριση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου». 


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είπε πως «η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, ενώ τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι ακραία αντιπεριβαλλοντικά. Εμείς θα επανεξετάσουμε αυτή τη σκανδαλώδη εξαγορά με στόχο την ακύρωσή της». 

«Οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη επιφέρουν επίσης, την ενοχοποίηση μιας εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας, της Lamda Development, που εργάσθηκε με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει και να υποβάλει μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου συνεισφέροντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας» συμπληρώνει η εταιρεία. 

«Η Lamda Development παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού» καταλήγει η ανακοίνωση, την ώρα που αναμένονται με ενδιαφέρον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς οι κινήσεις της νέα κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του ΤΑΙΠΕΔ και των ιδιωτικοποιήσεων γενικότερα.  efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: