Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 327 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΤΟΚΑ!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Την περασμένη Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Β. Αποστόλου έδωσε άτυπη συνέντευξη στους διαπιστευμένους συντάκτες του αγροτικού ρεπορτάζ. Μίλησε για πολλά και ρωτήθηκε για πολλά από εμάς, όπως για την υποχρεωτική κατάθεση των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΤτΕ, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τους βοσκοτόπους (με την οριοθέτηση των οποίων επιδιώκεται ο αποχαρακτηρισμός δεκάδων εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων). Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Β. Αποστόλου ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.


Γι’ αυτά τα ζητήματα θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε σύντομα. Προς το παρόν θ’ αναφερθούμε μόνο στην τοποθέτηση του υπουργού για το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη», ύψους 421 εκατ. ευρώ, που είχε δοθεί στους αγρότες το 2009. Οι Κομισάριοι αποφάσισαν αυτό το πακέτο να επιστραφεί από τους αγρότες. Ιδού τι δήλωσε σχετικά ο Β. Αποστόλου:

«Το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη, όπου μετά από διαβουλεύσεις, συζητήσεις και κυρίως γιατί υπήρξαν αγρότες που απεβίωσαν, αυτό από τα 421 έχει κατεβεί στα 327 εκατ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να ανακτηθεί έντοκα από τους παραγωγούς. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν -θα δούμε το χρόνο- να ενημερώσουμε τους παραγωγούς, από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει να ανακτηθούν τα συγκεκριμένα χρήματα».

Προφανώς, η συγκυβέρνηση σκέφτεται να τα κρατήσει από τις άμεσες επιδοτήσεις που εισπράττουν οι αγρότες, αλλά αποφάσισε να μην τους το ανακοινώσει τώρα, για να τους αιφνιδιάσει σε καταλληλότερο χρόνο.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ» 

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: