Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»-ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το αίσχος των ράντζων - και ειδικά στην ψυχιατρική κλινική - καθώς και τα σχεδόν κλειστά νέα χειρουργεία καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΕΣΑΚ και η ΔΗΠΑΚ «Ευαγγελισμού». Στην ψυχιατρική κλινική - με 30 κρεβάτια - νοσηλεύονται σε κάθε εφημερία 40 - 50 άρρωστοι. Δηλαδή, τα ράντζα φτάνουν από 20-30.

Για το θέμα αυτό έγινε παράσταση στη Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» με πρωτοβουλία του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής και τη συμπαράσταση του σωματείου. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε, για μία ακόμα φορά, να μεταφέρει το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας και να παρθεί απόφαση, ώστε με πρακτικά μέτρα να γίνει αποσυμφόρηση της κλινικής με αξιοποίηση των δομών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. «Είναι όμως σαφές ότι δεν φτάνουν τα διαβήματα και οι επιστολές, ούτε θα αρκεστούμε σε υποσχέσεις ή και "μέτρα" που συντηρούν το πρόβλημα, όπως κατ΄ επανάληψη έχει γίνει στο παρελθόν», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, απ' το καλοκαίρι, έχουν κατασκευαστεί και εξοπλιστεί τα νέα χειρουργεία όπου στην πρώτη φάση μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως 15 υπερσύγχρονες αίθουσες, με προϋπόθεση - σύμφωνα με πρόταση της επιτροπής χειρουργείου - την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 56 μόνιμων νοσηλευτών.
Ομως, επτά μήνες μετά την παράδοσή τους φαίνεται πως θα λειτουργήσουν μόνο τα 10 χειρουργεία (αρχές Απρίλη) με το υπάρχον λιγοστό προσωπικό. «Αυτή τη στιγμή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, λειτουργούν οι 12 παλαιές χειρουργικές αίθουσες με έλλειψη δεκάδων μόνιμων νοσηλευτών και γιατρών και υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υπηρετούντων (είναι άγνωστο τι σημαίνει πενθήμερο για την πλειοψηφία νοσηλευτών και γιατρών). Ακόμη και οι 23 νοσηλευτές (αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες) για τους οποίους είχε δοθεί υπόσχεση από τον περασμένο Σεπτέμβρη (που έγινε η φιέστα των εγκαινίων με την ...αισθητή παρουσία των ΜΑΤ), δεν έχουν επιστρέψει στον Ευαγγελισμό».
Τέλος η ΕΣΑΚ και η ΔΗΠΑΚ αναφέρονται στη δυνατότητα διενέργειας εμβολισμών για εγκεφαλικά ανευρύσματα στο νοσοκομείο, καταγγέλλοντας ότι παρά τις κατά καιρούς υπουργικές αποφάσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. rizospastis
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: