Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2015

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το δημαρχείο Τρίπολης, όπου μαθητές και γονείς σχολείων της Τρίπολης, αλλά και πολίτες αγανακτισμένοι από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη με τα σκουπίδια.

Για αρκετή ώρα φώναξαν συνθήματα κατά της δημοτικής και της περιφερειακής Αρχής και στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο με κατεύθυνση το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.


Έξω από το κτίριο της Περιφέρειας παρέμεινε συγκεντρωμένος κόσμος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμου Τρίπολης για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης και ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου, που προβλέπει σε συνεργασία με τον δήμο Τρίπολης, μέσω προγραμματικής συμφωνίας, να αναλάβουν την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Η αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι εντός της ημέρας θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τον ίδιο τον περιφερειάρχη και τα σκουπίδια είπε, θα οδηγηθούν σε νόμιμο χώρο διάθεσης, υπογραμμίζοντας ότι ο χώρος αυτός δεν θα είναι ούτε ο παλαιός ΧΑΔΑ Λεβιδίου, ούτε ο παλαιός ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα.

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Π.Τατούλη

Όπως μετέδωσε το Arcadiaportal.gr, στο θέμα αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.  

«Το θέμα αυτό της διαχείρισης και απομάκρυνσης, είναι θέμα του δήμου και της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες πληρώνουν τέλη στη δημοτική αρχή. Την Παρασκευή με αυτοψία διαπιστώθηκε από την περιφέρειά μας ότι δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Ζήτησα άμεσα η δημοτική αρχή να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη. Αν δεν μπορούσε να το κάνει, είπα ότι εγώ θα αναλάβω. 

» Έχω στα χέρια μου την επιστολή του δημάρχου ότι υπάρχει αδυναμία και ζητάει τη βοήθεια τη δική μας προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια. Από την Παρασκευή εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση των αστικών στερεών αποβλήτων από την πόλη μας. 

» Μετά την ανακοίνωση, είμαστε έτοιμοι προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα. ήδη η εντολή που δόθηκε ήταν από σήμερα να συσκευάζουν τα απόβλητα που είναι σκορπισμένα, για να μεταφερθούν σε χώρους για να γίνει νοικοκυρεμένη η απομάκρυνση σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός της περιοχής μας».

» Έχουμε καταλήξει σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία. Αν και ο ΦΟΔΣΑ δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση, αλλά είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου. Να μαζεύονται τα σκουπίδια, από αύριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε περίπου 30 σημεία για να γίνει η μεταφορά τους στον αδειοδοτημένο χώρο για να γίνει η διαχείρισή τους.»  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: