Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ 100 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε δίωρες στάσεις εργασίας  σήμερα Τετάρτη (10.30 π.μ. - 12.30 μ.) και αύριο Πέμπτη (12.30 μ. - 2.30 μ.μ.), οπότε και θα αποκλείσουν συμβολικά την Εθνική προχωρούν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική», μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης ότι θα προχωρήσει σε 100 απολύσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους ότι θα σώσουν τις δουλειές τους, αν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες «πριμοδοτηθούν» με φτηνότερο ρεύμα και άλλα προνόμια.


Η εργοδοσία χθες πρότεινε στους 100 εργαζόμενους να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» δίνοντας το ανάλογο «κίνητρο», ενώ ξεκαθάρισε πως, αν δεν δεχτούν, θα προχωρήσει με απολύσεις 5% κάθε μήνα, όπως της επιτρέπει ο νόμος. Το «δόλωμα» της «οικειοθελούς» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο επίδομα ανεργίας, το οποίο ούτως ή άλλως χάνουν όσοι δηλώσουν παραίτηση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 30ής Απρίλη. Μέχρι τότε, η «Χαλυβουργική» είχε δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα παζάρια με την κυβέρνηση για μείωση του ενεργειακού κόστους, μεταξύ άλλων και με το μέτρο της «διακοψιμότητας». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι ο εκβιασμός της εργοδοσίας για να αποσπάσει φτηνό ρεύμα, είναι βαρέλι δίχως πάτο για τους εργαζόμενους.  

902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: