Σάββατο, Απριλίου 11, 2015

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 54 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ 130.000 ΕΥΡΩ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, έπειτα από την σύλληψη δύο Ελλήνων, δύο Ιταλών και ενός Τούρκου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να μεταφέρουν 54 μετανάστες από τον Αστακό στην Ιταλία 54 με αμοιβή περίπου 135.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 54 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν επιβιβάστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή σε φορτηγό στον Ασπρόπυργο Αττικής και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.


Οι δύο Έλληνες και Τούρκος θα έκρυβαν τους μετανάστες στην περιοχή μέχρι να καταπλεύσει σκάφος από την Ιταλία.

Όταν οι δύο Ιταλοί έφτασαν με το σκάφος στην θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Μεσολογγίου και συνελήφθησαν.Οι μετανάστες και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν το Μ.Σάββατο από την Αστυνομία.

Ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε 54 μετανάστες από τον Ασπρόπυργο αναζητείται, ενώ αναμένεται να ερευνηθούν τα εννέα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη του κυκλώματος φέρονται να προσέγγισαν τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής πήραν περίπου 2.500 ευρώ από τον καθένα.

Οι 54 μετανάστες βρίσκονται προς το παρόν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι.  
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: