Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΆΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Συγκέντρωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων απεργών πείνας και ανήρτησαν πανό με μήνυμα συμπαράστασης. 

«Νίκη στους απεργούς πείνας - κρατούμενους αγωνιστές» έγραφε το πανό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές καθώς η συγκέντρωση έγινε σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.

Αυτή την ώρα η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.


Όπως έγινε γνωστό, ο Κώστας Γουρνάς διέκοψε την απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας.

«Έχω εξαντλήσει τις σωματικές δυνατότητές μου για να αντεπεξέλθω σε αυτήν την απαιτητική απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Κρίνω ότι η σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου που δρομολογεί την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας είναι το ελάχιστο απαιτητό όριο για να σταματήσω. Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων» ανέφερε σε δήλωσή του μέσα από το νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται. 

Επίσης, ο πατέρας του Δ.Μπουρζούκου που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι το βράδυ της Τρίτης «λίγο έλειψε να πεθάνει και τον επανέφεραν οι γιατροί».

Να σημειωθεί πως για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προγραμματίζονται για σήμερα, Πέμπτη, στα Ιωάννινα (ώρα 18:00, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας), στο Ηράκλειο Κρήτης (ώρα 18:00, στην πλατεία Λιονταριών), στα Χανιά (ώρα 19:00, στην πλατεία Αγοράς) και στην Άρτα (19:30, στην πλατεία Αγ.Δημητρίου). Αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στον Βόλο (ώρα 18:00, πλατεία Αγ.Νικολάου).  

ΦΩΤΟ https://twitter.com/MakisSinodinos

IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: