Τρίτη, Απριλίου 14, 2015

ΠΓΔΜ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΙΑ ΑΘΡΟΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Για πληθώρα διορισμών στο Δημόσιο της ΠΓΔΜ, τα τελευταία χρόνια, με μοναδικό κριτήριο τις κομματικές προτιμήσεις και την εξυπηρέτηση ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ο Ζόραν Ζάεφ, αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Ζάεφ δημοσιοποίησε σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, υπουργών της κυβέρνησής του, στενών συνεργατών του και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του Ν. Γκρούεφσκι) σχετικά με αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο ατόμων που είναι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και απομακρύνσεις άλλων ατόμων, τα οποία φέρονται να είναι φίλα προσκείμενοι στην αντιπολίτευση ή προβάλλουν αντιρρήσεις στους διορισμούς αυτού του είδους.


Έκανε λόγο για πλήρη κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα και της δικαστικής εξουσίας στη χώρα και υποστήριξε ότι σχεδόν όλος ο κρατικός μηχανισμός στελεχώνεται και ελέγχεται από το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι νέες καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται στο πλαίσιο του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα. Η αντιπολίτευση εδώ και 2,5 μήνες δημοσιοποιεί τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαιώνουν τις παρανομίες της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών θα συνεχιστεί μέχρι να αναγκαστεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών έχει βαθύνει την πολιτική κρίση στη χώρα που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του Απριλίου του 2014, τις οποίες δεν αναγνωρίζει η αντιπολίτευση και ζητεί τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διοργανώσει νέες εκλογές. 

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική



 ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: