Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στο Σταυρό ενάντια στις εξορύξεις χρυσού με σύνθημα «Ο τόπος μας σε κίνδυνο, διώχνουμε την Eldorado τώρα» Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού κόλπου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χρυσού

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στο Σταυρό ενάντια στις εξορύξεις χρυσού  με σύνθημα «Ο τόπος μας σε κίνδυνο, διώχνουμε την Eldorado τώρα» Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε  από την Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού κόλπου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χρυσού.


Η διαδήλωση είχε παλμό και μεγάλη συμμετοχή. Εξάλλου ο Σταυρός βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο όπου η Eldorado Gold καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον με την υγεία και το μέλλον των κατοίκων να βρίσκεται υπό διαρκή απειλή. Το παρών στην διαδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη, Λ.Αμμανατίδου και Μ. Φάμμελος. Την συγκέντρωση χαιρέτισαν τόσο ο δήμαρχος Βόλβης Δ. Λιάμας και ο νέος δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Γ. Ζουμπάς.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Ζουμπάς επεσήμανε ότι " Για τον χωρισμό της κοινωνίας στην ΒΑ Χαλκιδική ευθύνονται η προηγούμενη κυβέρνηση, η προηγούμενη δημοτική αρχή και η εταιρεία, καθώς αυτές οι εταιρείες σε όλον τον κόσμο δρουν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή  δημιουργούν εντάσεις και εμφυλίους πολέμους .Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πρέπει να υπερασπιστούν τα πραγματικά τους δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία αλλά και το δικαίωμα στην ζωή και το περιβάλλον και να μην παίζουν το παιχνίδι της Eldorado Gold".     
ALTERTHES
ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: