Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο προκειμένου να ορίσει άμεσα δικαστική αίθουσα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο ζητούν ο δήμαρχος Κορυδαλλού και η Πολιτική Αγωγή, καθώς την Παρασκευή (ήμερα επανάληψης της δίκης) αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Την ίδια ώρα, η επιτροπή αγώνα μπλόκαρε σήμερα, Τετάρτη, αυτοψία στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού που προορίζεται για εναλλακτικό εξεταστικό κέντρο.


Συγκεκριμένα, το πρωί, εκπρόσωπος από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, προκειμένου να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο το συγκεκριμένο σχολείο.

Ωστόσο, μέλη της επιτροπής αγώνα του δήμου, δεν του επέτρεψαν την είσοδο και ο εκπρόσωπος αποχώρησε.

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Πειραιά, του δήμου Κορυδαλλού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητούν νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης πριν από την επανάληψη της δίκης την Παρασκευή. 

Με επιστολή τους, τον καλούν, δε, να ορίσει άμεσα δικαστική αίθουσα στο εφετείο Αθηνών, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκεί.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού τη Δευτέρα (11 Μαΐου) δεσμεύθηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς πρότειναν στο υπουργείο να εφαρμοστεί μέχρι τότε μια μεταβατική λύση, της «ανταλλαγής» δικών: μια άλλη δίκη που τώρα είναι στο Εφετείο να μεταφερθεί στην αίθουσα του Κορυδαλλού, ώστε η δίκη της ΧΑ να πάει στο Εφετείο.

Το υπουργείο είχε επισημάνει, πάντως, σε ανακοίνωσή του ότι αρμόδια να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και να ζητήσει αλλαγή της αίθουσας, είναι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, που θα πρέπει να υποβάλει σχετικό γραπτό αίτημα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη σε νέο αίτημά τους που απηύθυναν προς στο δικαστήριο ζήτησαν από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως τόνισαν, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη είχε δηλώσει ρητά, ότι «αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι να απευθύνουμε αιτήματα».    
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: