Τρίτη, Μαΐου 26, 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρωχημένο και αναχρονιστικό χαρακτήρισε τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προαναγγέλλοντας διαβούλευση δύο εβδομάδων για το θέμα.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης, προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.


Η πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους αντιπρόσωπων έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής.

Ο υπουργός στάθηκε στην ανάγκη κατάργησης του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Ως ενδεικτική πρόταση είπε ότι η φορολόγηση θα μπορούσε να γίνει με βάση την εργοστασιακή αξία η οποία θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο της εργοστασιακής αξίας στις άλλες χώρες της ΕΕ.

«Καλούμε τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν απόψεις» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως το υπουργείο δεν έχει προαποφασίσει τις αλλαγές και για αυτό προχωρά σε ανοικτή διαβούλευση.

Για το καθεστώς ΦΠΑ στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είπε πως «πρέπει να το δούμε» , ενώ για την επικείμενη κατάργηση της απόσυρσης ανέφερε: «Είναι εύκολο να ασκήσεις κάποιος κριτική στο σύστημα απόσυρσης».  IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: