Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΤΩΝ EVEREST ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ

Αλλο ένα περιστατικό εργοδοτικού τραμπουκισμού έρχεται στη δημοσιότητα από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, το οποίο καταγγέλλει την εργοδοσία γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ταχυφαγείων για τρομοκράτηση εργαζόμενης και -εν τέλει- για την εξώθηση αυτής σε παραίτηση.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εν λόγω εργαζόμενη απασχολούνταν στα EVEREST, στο υποκατάστημα της Αγ. Μελετίου -στο κέντρο της Αθήνας- επί 15 χρόνια. Δουλεύοντας μεροκάματο τον πρώτο καιρό, έχει περάσει απ' όλα τα πιθανά πόστα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει θέση ευθύνης, στο ταμείο του καταστήματος.

Πριν από λίγες μέρες κλήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με τη δικαιολογία της περαιτέρω εκπαίδευσης. Εκεί την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.


Ο διευθυντής του υποκαταστήματος όπου εργαζόταν, ένας περιφερειακός διευθυντής και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την «κράτησαν όμηρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΣΜ, και την τραμπούκιζαν για ώρα, δείχνοντάς της ένα βίντεο, προϊόν καταγραφής από κάμερα παρακολούθησης τοποθετημένης εντός καταστήματος.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται η εργαζόμενη να εξυπηρετεί πελάτη και να βάζει το ποσό των δύο ευρώ στο ταμείο, χωρίς να κόβει απόδειξη αντίστοιχης αξίας.

Βασιζόμενοι σε αυτό, απαίτησαν από την εργαζόμενη να υπογράψει παραίτηση, «αλλιώς θα πάμε στην Αστυνομία και θα πληρώσεις πρόστιμο στην Εφορία», εξαναγκάζοντας τελικά την εργαζόμενη να υπογράψει την οικειοθελή αποχώρησή της και γλιτώνοντας έτσι την καταβολή αποζημίωσης.

Μάλιστα, το Σωματείο καταγγέλλει ότι οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεν επέτρεψαν στην εργαζόμενη να κάνει οποιαδήποτε κλήση από το τηλέφωνό της, η οποία ύστερα από την έντονη πίεση που της ασκήθηκε, εξωθήθηκε στην υπογραφή του χαρτιού.

Ακολούθησε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα συνεδριάσει σχετικά με την υπόθεση στις 13 Μαΐου, καθώς και παρέμβαση του Σωματείου και αλληλέγγυων έξω από το υποκατάστημα της Αγ. Μελετίου μετά το πέρας της πρωτομαγιάτικης πορείας.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, καθώς και με το τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν... 
Διαλεκτή Αγγελή
efsyn.gr
  
ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: