Τρίτη, Μαΐου 12, 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ #GDtrial

Ένα σκηνικό με πρωταγωνιστή τον πατέρα του Παύλου Φύσσα διαδραματίσθηκε στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού που εδώ και ημέρες γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο Παναγιώτης Φύσσας, σηκώθηκε από την θέση του και κατευθύνθηκε προς την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, λέγοντας: «κα Πρόεδρε θέλω να σας ρωτήσω κάτι».

Τότε η Πρόεδρος τον ρώτησε: «Ποιός είστε;» Εκείνος απάντησε: «Είμαι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα». Τότε η Πρόεδρος του είπε ότι δεν μπορεί να ρωτήσει κάτι γιατί διακόπτει την διαδικασία και ότι ξέρει ποιός είναι. 



Τότε ο κ. Παναγιώτης Φύσσας οπισθοχώρησε και σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να ζητήσει από την Πρόεδρο να ρωτήσει τον Ρουπακιά πως αισθάνεται.

Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσή Αυγής δήλωσαν εκτός από την οικογένεια Φύσσα (ο πατέρας του, Παναγιώτης, η μητέρα του, Μάγδα και η αδελφή του Ειρήνη), Αιγύπτιοι ψαράδες και μέλη του ΠΑΜΕ, θύματα επιθέσεων στο Πέραμα. 

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ανέφερε πως θα υποβάλει τις αντιρρήσεις της για την νομιμότητα της πολιτικής αγωγής στην επόμενη συνεδρίαση αφού πρώτα ενημερωθεί για τις δηλώσεις που κατέθεσαν στο Δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια της εκφώνησης των προστατευόμενων μαρτύρων η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή, υπέβαλε ένσταση για την εξέταση τους από το Δικαστήριο με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, με την οποία συντάχθηκαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης, η οποία θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την πρόεδρο της δίκης. 

Οι αυτεπαγγέλτως διορισμένοι δικηγόροι ζήτησαν χρόνο προκειμένου να προλάβουν να μελετήσουν την δικογραφία και ζήτησαν την διακοπή της δίκης. 

Στην συνέχεια, η πολιτική αγωγή διά του πληρεξουσίου δικηγόρου των μελών του ΠΑΜΕ, Άγγελου Βρεττού, προσκόμισε στο Δικαστήριο την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, στην οποία ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η νέα αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας, ενώ, στο μεσοδιάστημα εάν η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ζητήσει τη μεταφορά της δίκης ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε πως θα μεριμνήσει για την ανεύρεση του χώρου. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 
NEWSIT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: