Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015

ΓΑΛΛΙΑ: ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ JPMORGAN ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Οι αρχές, ερευνούν το ρόλο της κύριας τραπεζικής μονάδας της JP Morgan στις ΗΠΑ σε μία σειρά συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από 14 ανώτερα στελέχη της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας Wendel Investissement to 2007, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα
  Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει προκαταρκτική ποινική δίωξη κατά μίας μονάδας της JP Morgan Chase & Co. με την κατηγορία της συμμετοχής σε φορολογική απάτη, σύμφωνα με δικαστικά έγραφα που έχει στην κατοχή της η Wall Street Journal. 


Οι αρχές, ερευνούν το ρόλο της κύριας τραπεζικής μονάδας της JP Morgan στις ΗΠΑ σε μία σειρά συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από 14 ανώτερα στελέχη της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας Wendel Investissement to 2007, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. 

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι η J.P. Morgan Chase Bank National Association χρηματοδότησε συναλλαγές που επέτρεψαν στα στελέχη της  Wendel να αποκτήσουν μετοχές αξίας περίπου 320 εκατ. Ευρώ και να αναβάλουν τις πληρωμές φόρου επί των μετοχών αυτών, σημειώνουν τα έγγραφα. 

Η τράπεζα της Νέας Υόρκης ειδοποιήθηκε για τις προκαταρκτικές κατηγορίες εναντίον της από τις γαλλικές αρχές στις 16 Απριλίου. Το γεγονός ότι ασκήθηκε προκαταρκτική δίωξη υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς υποπτεύονται την τράπεζα για σοβαρές παρατυπίες και θεωρούν ότι έχουν συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις για να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα, οι αρχές μπορεί να αποφασίσουν να στείλουν την υπόθεση σε δίκη ή να αποσύρουν τις κατηγορίες. 

 απε


ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: