Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός του Κράτους της Παλαιστίνης Ράμι Χαμντάλαχ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται, αντιμέτωπος με το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και με την πρόκληση των μυστικών συνομιλιών που διεξάγει η Χαμάς με το Ισραήλ.

«Ο Χαμντάλαχ υπέβαλε την παραίτησή του στον Αμπάς ο οποίος του έδωσε την εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Νιμρ Χαμάντ, πολιτικός σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.



Ο κ. Χαμντάλαχ αναμένεται να αρχίσει αμέσως τις διαβουλεύσεις με όλα τα παλαιστινιακά κινήματα, περιλαμβανομένης της Χαμάς, πρόσθεσε.

Η παραίτηση επιβεβαιώνει την αδυναμία δράσης της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία σχηματίστηκε το 2014 έπειτα από χρόνια διαιρέσεων που οδήγησαν σχεδόν σε εμφύλιο πόλεμο το 2007 μεταξύ των δύο μεγάλων παλαιστινιακών ρευμάτων, της κοσμικής και μετριοπαθούς Φάταχ του κ. Αμπάς και της Χαμάς, ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς δήλωσε επίσημα ότι αρνείται τη διάλυση της κυβέρνησης, στην οποία μετέχει, με μονομερή απόφαση του προέδρου Αμπάς.

«Η Χαμάς απορρίπτει κάθε μονομερή αλλαγή της κυβέρνησης χωρίς τη συγκατάθεση όλων των μερών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της οργάνωσης.



left


ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: