Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗ «ΔΕΛΤΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΠΟΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΕΛΤΑ» («VIVARTIA - MIG») για την απόλυση οδηγού γάλακτος από το εργοστάσιο του Ταύρου, εργαζόμενου επί 11 χρόνια, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και Συναφών Τυποποιημένων Προϊόντων, προειδοποιώντας την εταιρεία να την πάρει πίσω.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «ανοίγει ξανά ο κύκλος των επιθέσεων (μειώσεις μισθών από Δεκέμβριο 2013, απολύσεις εργαζομένων το Δεκέμβριο 2014) και στους τσακισμένους από την κούραση και οικονομικές δυσχέρειες αντιπροσώπους οδηγούς».


Αναφορικά με την κατηγορία της «ΔΕΛΤΑ» ότι ο οδηγός απολύθηκε για «ποινικά κολάσιμη και αντισυμβατική συμπεριφορά που εκθέτει την εταιρεία ανεπανόρθωτα στα μάτια των πελατών της», το Συνδικάτο σημειώνει ότι πρόκειται για «κατηγορία που μπορεί να “κολλήσει” στον κάθε οδηγό αφού η εργοδοσία έχει το μαχαίρι και το πεπόνι».

Προσθέτει πως «αν η ΔΕΛΤΑ “ενδιαφέρεται” να μη γίνονται λάθη και παραλείψεις, τότε:

Να σταματήσει να ξεζουμίζει τους οδηγούς-βοηθούς στα δρομολόγια τρόμου από τις 2 τη νύχτα και για 12-16 ώρες στο τιμόνι. Να σταματήσει η εντατικοποίηση των δρομολογίων να μπορούν επιτέλους οι βοηθοί-οδηγοί να βλέπουν τις οικογένειές τους.

Να μειώσει τον αριθμό επισκέψιμων μαγαζιών (από 70 ανά ημέρα για κάθε οδηγό! που είναι τώρα), να κάνει προσλήψεις οδηγών και να αυξήσει στον καθένα το ποσοστό επί των πωλήσεων. Να έχει ο κάθε οδηγός-βοηθός ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (8ωρο) με ικανοποιητικό μισθό. Να υπογραφούν νέα συμφωνητικά που ικανοποιούν τις ανάγκες των οδηγών.

30 μέρες άδεια το χρόνο για όλους.

Να πληρώσει τα χαράτσια, φόρους επιτηδεύματος των οδηγών αφού είναι δικά της τα εμπορεύματα και δική της η διακίνηση γάλακτος.

Να σταματήσει τα απειλητικά τηλεφωνήματα προς τους οδηγούς ότι όποιος δεν ξαναφορτώνει γάλα από το εργοστάσιο του Ταύρου (σημαίνει 6-7 ώρες δουλειά επιπλέον…) θα παίρνει υπηρεσιακό σημείωμα και απόλυση».

Όσο για τη θεωρία της «ΔΕΛΤΑ» ότι «εκτίθεται ανεπανόρθωτα στα μάτια του πελάτη της» (μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Μας κάνει εντύπωση ότι δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα, όταν έφτιαξε το περιβόητο ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τις άλλες γαλακτοβιομηχανίες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ για να κανονίζουν τις τιμές παραγωγού (πιο κάτω) και τιμές γάλακτος στα ράφια (πιο πάνω για τους εργαζόμενους).

Άλλωστε η εργοδοσία της ΔΕΛΤΑ έχτισε την υστεροφημία της πάνω στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή όταν έκλεινε εργοστάσια, απέλυε εργαζόμενους, μείωνε μισθούς, έκλεινε σταθμούς γάλακτος στην επαρχία, εκβίαζε κτηνοτρόφους να τους πάρει πιο φθηνά το γάλα αλλιώς θα το έφερνε από το εξωτερικό και με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που προσκυνούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Τέλος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων απευθύνεται στους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας:

«Καμιά αναμονή. Δεν πρέπει να δώσουμε πολύτιμο χρόνο στην VIVARTIA - ΔΕΛΤΑ να ετοιμάσει "ανενόχλητη" την επίθεση προς τους εργαζόμενους.

Άμεσα δημιουργία Επιτροπής Αγώνα του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων στα εργοστάσια και υποκαταστήματα της VIVARTIA στην Αττική».  
http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: