Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Στο κλίμα των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων κινήθηκε η ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι το κείμενο των δανειστών είναι απαράδεκτο και δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό.

Πρόσθεσε ότι το μόνο ρεαλιστικό κείμενο είναι η ελληνική πρόταση.


Ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα συναινέσει σε μέτρα που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία αναφέρεται: «Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές. Η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Σύμμαχός μας είναι ο ελληνικός λαός, σε αυτόν απολογούμαστε και από αυτόν αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τις μάχες που έρχονται».

«Επαίσχυντο, εξευτελιστικό και ταπεινωτικό για το λαό και την πατρίδα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης το πακετό προτάσεων των δανειστών για την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «βρίσκονται προ των ευθυνών τους εκείνοι που υπαγόρευσαν τις λύσεις και δεν είναι άλλοι, από τους τρεις θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως επίσης βρίσκονται προ των ευθυνών τους και εκείνοι που επιμένουν σε ένα πρόγραμμα, που αφενός καταλύει τη δημοκρατία, αφετέρου εξουθενώνει και εξανδραποδίζει την κοινωνία».

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως αισθητό, είναι ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν είναι ανεκτές, όχι απλώς μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, όπως αυτή εκπροσωπείται στο πλέον οικουμενικό επίπεδο που είναι ο ΟΗΕ, ανάφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.  

in.gr 


 ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: