Υψηλές τιμές διοξινών στο χώρο γύρω από το καιόμενο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο μέτρησε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής.
Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων φαίνεται ότι τα επίπεδα των διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων που μετρήθηκαν την 9η Ιουνίου 2015 σε δείγματα αέρα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, σε απόσταση 100 μέτρων από την πυρκαγιά, ήταν ιδιαίτερα υψηλά.
Να σημειωθεί ότι τα επίπεδα αυτά αναμένεται να έχουν μειωθεί σημαντικά με την κατάσβεση της φωτιάς.
Από προηγούμενες μελέτες του «Δημόκριτου» σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση σε απόσταση έως και 5 χλμ από την εστία της πυρκαγιάς, με την επιβάρυνση να μειώνεται αυξανομένης της απόστασης και λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση του αέρα κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.
Οι διοξίνες περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω της τροφής και την κατάποση της σκόνης ενώ ελάχιστα μέσω της αναπνοής ενώ δεν διαπερνούν το δέρμα.
Η έκθεση του ανθρώπου στις τοξικές αυτές ουσίες οφείλεται κυρίως στην κατανάλωση κρέατος, αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών.
«Θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής ώστε η επιμόλυνση να μην περάσει στην τροφική αλυσίδα» σημειώνεται στην σχετική έκθεση. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2015
Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων φαίνεται ότι τα επίπεδα των διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων που μετρήθηκαν την 9η Ιουνίου 2015 σε δείγματα αέρα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, σε απόσταση 100 μέτρων από την πυρκαγιά, ήταν ιδιαίτερα υψηλά.
Να σημειωθεί ότι τα επίπεδα αυτά αναμένεται να έχουν μειωθεί σημαντικά με την κατάσβεση της φωτιάς.
Από προηγούμενες μελέτες του «Δημόκριτου» σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση σε απόσταση έως και 5 χλμ από την εστία της πυρκαγιάς, με την επιβάρυνση να μειώνεται αυξανομένης της απόστασης και λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση του αέρα κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.
Οι διοξίνες περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω της τροφής και την κατάποση της σκόνης ενώ ελάχιστα μέσω της αναπνοής ενώ δεν διαπερνούν το δέρμα.
Η έκθεση του ανθρώπου στις τοξικές αυτές ουσίες οφείλεται κυρίως στην κατανάλωση κρέατος, αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών.
«Θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής ώστε η επιμόλυνση να μην περάσει στην τροφική αλυσίδα» σημειώνεται στην σχετική έκθεση. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου