Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ακόμα μία συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, παρουσία Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, ενώ το μεσημέρι συγκαλείται εκ νέου το Eurogroup. 



Η προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και κοινοτική πηγή έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» συζητήσεις.
Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις απασχολούν και πάλι τον ξένο Τύπο, με τους Financial Times να δημοσιεύουν άρθρο του Μαρκ Μαζάουερ, γνωστού καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και συγγραφέα, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό «να επιλέξει την πατρίδα και να μεταλλαχθεί σε πολιτικό άνδρα».

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται την Πέμπτη και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Ναι σε συμφωνία, όχι σε υφεσιακά μέτρα» η θέση του τέως πρωθυπουργού.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

11:50: Αξιωματούχος ΕΕ: «Οι δανειστές έδωσαν προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι τις 12 το μεσημέρι για να καταθέσει νέα πρόταση. Αν δεν συμβεί αυτό, οι θεσμοί θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση στο Eurogroup».

11:40: Επιφυλάξεις εξέφρασε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν σχετικά με την συνέχιση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA της ΕΚΤ.

10:50: Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Κλάους Ρέγκλινγκ.

10:50: «Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε κοινοτική πηγή τις συζητήσεις στα τεχνικά κλιμάκια 

10:45: Πτώση στο Χρηματιστήριο - Άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

10:21: Έφτασε στην έδρα της Κομισιόν ο Αλ.Τσίπρας.
09:44: Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τους επικεφαλής των τριών θεσμών, παρουσία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

09:30: Οι δανειστές αποσκοπούν στο «να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης. «Θέλουν να ξηλώσουν τις προτάσεις που έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο» ανέφερε.

09:00: Για «κλιμάκωση του εκβιασμού» από πλευράς δανειστών, που βάζουν στο τραπέζι «καταστροφικά μέτρα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Mega. 

08:30: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» το μήνυμα του ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί στο Twitter  

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: