Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ...
Το LesvosNews.gr αποκαλύπτει τη βιομηχανία εκμετάλλευσης των μεταναστών, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στους αδίστακτους δουλέμπορους !!!
Η επιχείρηση που δρα στην Τουρκία, είναι πολύ καλά οργανωμένη και αποφέρει στους δουλέμπορους αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αφού εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο, τους δύστυχους μετανάστες.

Οι δουλέμποροι είναι τόσο καλά οργανωμένοι και ξεχωρίζουν τους μετανάστες σε δύο κατηγορίες.
Αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και σ” αυτούς που το πορτοφόλι τους είναι φουσκωμένο.
Οι μη προνομιούχοι, περνάνε μία κόλαση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους, στον επίγειο παράδεισο της Ελλάδας…
Μπορεί και να δουλεύουν ακόμα και 10 χρόνια, για να εξασφαλίσουν τα κόμιστρα των δουλεμπόρων και να τους περάσουν στα Ελληνικά νησιά, απέναντι από τα Τουρκικά παράλια.
Για τους προνομιούχους που αντέχουν τα πορτοφόλια, τους τα πράγματα είναι πιο ρόδινα.
Οι δουλέμποροι πείθουν τους μετανάστες, πως το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι σαν μία μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις.
Τους ενημερώνουν ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της κρίσης είναι ρευστή και ότι σαν Ευρωπαϊκό κράτος, χρηματοδοτείται με κοινοτικά προγράμματα, για τη φιλοξενία μεταναστών.
Τους προμηθεύουν μάλιστα ένα βιβλιαράκι – πλήρη οδηγό, όπου τους παρέχουν και τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες.
Το βιβλιαράκι αυτό έχει τίτλο «WELCOME TO GREECE!»  και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS»
Στις εσωτερικές του σελίδες έχεις δεκάδες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.
Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των μεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες, για να τους παρέχουν καλή φιλοξενία.
Φυσικά αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται στους προνομιούχους μετανάστες, οι οποίοι καταβάλουν σαν αντίτιμο των υπηρεσιών αυτών, από 2.000 έως 5.000 ευρώ το κεφάλι.
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη γείτονα χώρα, στη Λέσβο επικρατεί ένα ατελείωτο χάος…
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης η κατάσταση είναι αποπνικτική…
Στον καταυλισμό που δημιούργησε ο Δήμος Λέσβου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, για να βοηθήσει την κατάσταση, η εικόνα είναι καταθλιπτική…
Στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας, τα πράγματα είναι απελπιστικά…
Όσο για τα οδικά δίκτυα του νησιού…
Ταλαίπωρες φιγούρες ανθρώπων, διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, φορτωμένοι με τις πραμάτιες τους, τα παιδιά τους, τα όνειρά τους…
Ταξίδι προς το άγνωστο…




Δείτε το βίντεο τις φωτογραφίες και το βίντεο. 


http://www.lesvosnews.gr/%CF%84%CE%BF-lesvosnews-gr-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF/

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: