Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΣΧΟΛΗ

 Αποχή από τα μαθήματα και κινητοποίηση έξω από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στην Πατησίων, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή οι σπουδαστές του ΙΕΚ μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η Διοίκηση του ΙΕΚ την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τις οικογένειες των σπουδαστών να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καλώντας τους να πληρώσουν επιπλέον 950 ευρώ, επιπρόσθετα στα δίδακτρα που ήδη πληρώνουν για να σπουδάσουν, για τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, μετακυλίοντας τα βάρη της πρακτικής άσκησης στις πλάτες των σπουδαστών και των οικογενειών τους.

Η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους σπουδαστές σε απειθαρχία, να μην πληρώσει κανένας παραπάνω λεφτά για τις σπουδές τους.

«Καλέσαμε σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή, κινητοποίηση που είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους σπουδαστές. Το σύνολο σχεδόν των σπουδαστών προχωρήσαμε σε αποχή και βγήκαμε στο δρόμο να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΙΕΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά σπουδάστρια από την Επιτροπή Αγώνα. Οι έντονες αντιδράσεις των σπουδαστών και των γονιών μας οδήγησαν τη διοίκηση να μας κάνει και ...«έκπτωση» και να πάει την τιμή στα 300 ευρώ, όπως μας ενημέρωσαν σήμερα στην κινητοποίηση!


Τους απαντάμε αυτό που γράφει και το πανό μας: Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τις τσέπες των σπουδαστών και των οικογενειών μας!

Καλούμε τους γονείς μας να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του ΙΕΚ και να αντισταθούν! Να παλέψουμε μαζί ώστε να παρθεί πίσω το απαράδεκτο χαράτσι που προστίθεται στα τόσα άλλα χαράτσια που ήδη πληρώνουμε.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας από Δευτέρα!».   

http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/68910/iek-akmi-kinitopoiisi-ton-spoydaston-enantia-sto-neo-haratsi-poy

 ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2015

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για κακούργημα οι υπεύθυνοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ


Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στους οποίους απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης των ΙΕΚ Σοφοκλής Ξυνής, η σύζυγός του Αθηνά και η κόρη του Αικατερίνη κατηγορούνται για κακουργηματική πλαστογραφία, και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα φέρονται επί δύο συνεχή έτη να έφτιαχναν πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, τις οποίες προσκόμιζαν σε δημόσιους οργανισμούς για να λαμβάνουν επιδοτήσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από την έρευνα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, προέκυψε όχι μόνον η πλαστότητα των εγγράφων, αλλά και χρέος 5 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΙΚΑ.

Οι κατηγορούμενοι -οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ρύθμιση για τη συγκεκριμένη οφειλή, κάτι που ερευνάται- θα κληθούν το προσεχές χρονικό διάστημα να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο Σοφοκλής Ξυνής, των ΙΕΚ Ξυνή, που εξαπατούσε το ΙΚΑ και διώκεται για κακούργημα

Ποιός είναι ο Σοφοκλής Ξυνής, των ΙΕΚ Ξυνή, που εξαπατούσε το ΙΚΑ και διώκεται για κακούργημα
Stories
04|01|2013 9:59
-A+A
Είναι ο άνθρωπος που πέτυχε διακανονισμό να ξεπληρώσει τα χρέη του στο ΙΚΑ σε 400 χρόνια! Με ισχυρές γνωριμίες και πολιτικές «πλάτες» ο πρόεδρος των ΙΕΚ Ξυνή διώκεται από χθες για κακούργημα από κοινού με τη σύζυγό του Αθηνά και την κόρη του Αικατερίνη, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου για χρήση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων και σειρά οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων. Τατόχρονα τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Πόσα χρόνια κλέβει το ΙΚΑ ο Σοφοκλής Ξυνής;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση Ξυνή απασχολεί την επικαιρότητα και τη δικαιοσύνη. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν τον Οκτώβριο 2012 όταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης αποκάλυψε στη Βουλή ότι το ΙΚΑ έκανε τον σκανδαλοδέστερο διακανονισμό όλων των εποχών με τον Σοφοκλή Ξυνή.

Eιδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ», ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προσκόμισε το επίμαχο έγγραφο στον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση, μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, φέρεται να πέτυχε, με βάση τον Ν. 3943/2011, έναν διακανονισμό με τον οποίον θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη του σε 4.700 δόσεις!

Δόσεις στο ΙΚΑ για 400 χρόνια

«Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», είχε πει στην επιτροπή ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος εξήγησε πως οι διακανονισμοί για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνονται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δήλωσε πως: «Θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής».

Η οργίλη διάψευση του ΙΚΑ και του ΙΕΚ

Με ανακοίνωσή του τότε το ΙΚΑ διέψευσε τα περί ρύθμισης οφειλών σε βάθος 400 ετών. Το Ίδρυμα έκανε λόγο για κατασκευσμένα ψεύδη και ανέφερε ότι βάσει του συγκεκριμένου νόμου του 2011 οι ενταγμένες στη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.
Αλλά και το ΙΕΚ Ξυνή διέψευσε τα περί ρύθμισης-μαμούθ και στο σάιτ του έγραφε:


Κακούργημα (και φυλακή;)

Mε διάταξη της εισαγγελέως απαγορεύτηκε χθες η έξοδος του Σοφοκλή, της Αθηνάς και της Αικατερίνης Ξυνή από τη χώρα. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι πλαστογραφία μετά χρήσεως εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελέας, αφού ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο εκπαιδευτικός όμιλος με σκοπό να εισπράττει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το Δημόσιο, προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης, ενώ εξέδωσε και διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων των κατηγορουμένων.

Πηγή: Ποιός είναι ο Σοφοκλής Ξυνής, των ΙΕΚ Ξυνή, που εξαπατούσε το ΙΚΑ και διώκεται για κακούργημα | iefimerida.gr Ποιός είναι ο Σοφοκλής Ξυνής, των ΙΕΚ Ξυνή, που εξαπατούσε το ΙΚΑ και διώκεται για κακούργημα | iefimerida.gr

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Οι εκπρόσωποι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν κληθεί να "απολογηθούν" σήμερα προκείμενου να αντικρούσουν τις εις βάρος τους κατηγορίες, που περιγράφονται σε πόρισμα του ΕΟΠΠΕΠ.

Πίσω από την υπόθεση αυτή, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, κρύβεται ένας αδίστακτος πόλεμος συμφερόντων μεταξύ των επιχειρηματιών του χώρου, που διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στο χώρο της κατάρτισης και της εκπαίδευσης. Για την ακρίβεια, η βαθύτερη επιθυμία των εμπλεκομένων είναι να επικρατήσουν λίγοι και να εξαφανιστούν οι πολλοί. Άλλωστε οι πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη κόντρα έχουν ήδη επεκτείνει την επιχειρηματική τους δράση σε έναν πολύ κερδοφόρο χώρο, όπως είναι τα κολέγια.

Εισφοροδιαφυγή

Τα "ΙΕΚ ΞΥΝΗ" και "ΔΟΜΗ" μεταβίβασαν με δόλιο τρόπο παραπλανώντας τον ΟΕΕΚ, τις άδεις ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων τους σε άλλες εταιρείες, δική τους πάλι ιδιοκτησίας, χωρίς να κάνουν, όπως απαιτεί ο νόμος, μεταβίβαση και των περιουσιακών τους στοιχείων. Σκοπός των απανοτών αυτών μεταβιβάσεων ήταν η αποφυγή χρεών προς το Δημόσιο κα το ΙΚΑ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιτροπή του ΕΟΠΠΕΠ, που ερεύνησε τις καταγγελίες, διαπίστωσε οτι η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του "ΙΕΚ ΔΟΜΗ" που χορηγήθηκε το 1993, έχει αποτελέσει αντικείμενο μεταβίβασης 3 φορές σε διάστημα 15 ετών, ενώ το "ΙΕΚ ΞΥΝΗ¨ είχε μεταβιβάσει δύο φορές την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του.

Από τις μεταβιβάσεις αυτές προκύπτει ότι οι άδειες των δύο ΙΕΚ μεταβιβάζονται από εταιρία σε εταιρία, όλες όμως οι εταιρείες ανήκουν στην ίδια οικογένεια κι έχουν του ίδιους μετόχους και εναλλαγές προσώπων στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου και στη νόμιμη εκπροσώπησή τους.

Το πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΠΠΕΠ (επικαλείται τις γνωμοδοτήσεις 16558/29-8-2012 και 18484/27-92012) αναφέρει ότι "η ζημιά που προκλήθηκε από τις συγκεκριμένες παραβάσεις των δύο ΙΕΚ είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και συνεπώς τα ΙΕΚ που έβαλαν παράνομα την άδεια λειτουργίας του, θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η παρανομία πρέπει να πάψει με την ανάκληση της παράνομης άδειας".

ΠΗΓΗ logiastarata.gr

galexopoulos1992 είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Ι.Ε.Κ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

H Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών ΙΕΚ, μετά τα σχετικά ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ δημοσιεύματα για την εφαρμογή από φέτος του 5ου εξαμήνου της πρακτικής άσκησης, ενημερώνει όλους τους σπουδαστές:

Σύμφωνα με τους νόμους 4186/2013, 4264/2014 και 5954/2014 η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. προσδιορίζεται σε πέντε (5) συνολικά εξάμηνα. Πιο συγκεκριμένα ο σπουδαστής οφείλει να παρακολουθήσει τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης διαρκειας 1200 ωρων σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και ένα εξάμηνο Μαθητείας, διάρκειας 960 ωρών.

Κάθε σπουδαστής για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του υποχρεούται να εγγραφεί με αριθμό πρωτοκόλλου στο πέμπτο εξάμηνο Μαθητείας {εξαιρούνται σπουδαστές που έχουν ήδη εργασιακή εμπειρία σε συναφή αντικείμενο με τις σπουδές τους}
Η εύρεση της συνεργαζόμενης επιχείρησης γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε Ι.Ε.Κ. για κάθε σπουδαστή ατομικά, όπου θα πρέπει παράλληλα να διασφαλίζεται εκ μέρους του Ι.Ε.Κ. η συνάφεια του αντικειμένου της Μαθητείας στη συνεργαζόμενη επιχείρηση με το πρόγραμμα κατάρτισης κάθε σπουδαστή.

Κάθε ΙΕΚ είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει όλα τα απαραίτητα ένσημα για το σύνολο των προβλεπόμενων ωρών του εξαμήνου και να μεριμνήσει, ώστε να ορίζονται Συντονιστές Μαθητείας τόσο από την πλευρά του όσο και από τη συνεργαζόμενη επιχείρηση με σκοπό:


• Την παρακολούθηση της παρουσίας για κάθε καταρτιζόμενο κατά τη συνολική διάρκεια της Μαθητείας
• Την αξιοποίηση του σπουδαστή από την επιχείρηση σε σχέση με το αντικείμενο Μαθητείας
• Τη διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του περιβάλλοντος εργασίας του σπουδαστή
• Την αξιολόγηση της Μαθητείας στο σύνολό της για κάθε σπουδαστή ξεχωριστά
• Την τήρηση ατομικού φακέλου Μαθητείας
• Τη σύνταξη των απαραίτητων σχετικών εκθέσεων προόδου


Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ωρών, ο φάκελος Μαθητείας κάθε σπουδαστή ελέγχεται συνολικά -με ευθύνη του ΙΕΚ- για την πληρότητά του και στη συνέχεια τα απαραίτητα έγγραφα αποστέλλονται στο Υπ. Παιδείας για την έκδοση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σας τονίζουμε ότι το πέμπτο εξάμηνο μαθητείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σπουδών και οποιαδήποτε πρακτική άσκηση έχει πραγματοποιηθεί σε προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το εν λόγω εξάμηνο Μαθητείας διότι δεν έχει συνοδευθεί από τα απαραίτητα ένσημα και τις προαναφερόμενες διαδικασίες.
Η εφαρμογή των νόμων και των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου είναι υποχρέωση όλων μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μας .